Tosh van Dijk: ‘Er moeten veel meer wedstrijden gehouden worden’ 

door Ricky Wirjosentono
PARAMARIBO — Als het aan Tosh van Dijk ligt kan er elk weekend een taekwondo toernooi gehouden worden. De Yu-Sin vechter heeft in de finale tegen Mark Adjako van SENL grandioos gewonnen met 43-5. Van Dijk benadrukt dat de warming-up wedstrijden van de Surinaamse Taekwondo Associatie (STA) na 2,5 jaar heel goed zijn geweest. “Er moeten veel meer wedstrijden gehouden worden,” zegt hij tegenover . 
Enthousiasme
Van Dijk die in Nederland traint om een plek te bemachtigen op de Olympische Spelen in Parijs arriveerde vrijdagavond om mee te doen aan de wedstrijden. “Heel leuk om weer zoveel enthousiaste vechters te zien op de mat. Het doet me goed om ze zien groeien,” merkt Van Dijk op. Oud-vechter Adjako was duidelijk geen partij in de senioren mannenfinale (-80kg) voor Van Dijk. “Ik heb mijn best gedaan. Maar hij was de betere vandaag. Ik heb genoten van de dag,” klinkt Adjako toch voldaan.

We werken nu naar de nationale kampioenschappen in november van dit jaar

Ondervoorzitter van de STA, Gregory Markiet, hoopt dat er met de wedstrijden die gehouden zijn een aanzet is gegeven om de overige vechters op scherp te houden. “Ik ben tevreden met het verloop van de dag. Er zijn geen ongelukkig gevallen. Ik dank ook eenieder die geholpen heeft. We werken nu naar de nationale kampioenschappen in november van dit jaar,” zegt Markiet.