Tjon-A-Joe heeft hand in Nederlands record De Dolfijn

door Terence Oosterwolde
PARAMARIBO — Surinames Renzo Tjon-A-Joe heeft De Dolfijn geholpen aan het Nederlandse record langebaan (50 meter) op de 4×100 meter vrije slag gemengd. Het kwartet – Tjon-A-Joe, Tim Hoogerwerf, Silke Huisman en Femke Hoppenbrouwen – zwom 3:32,41 op dag twee van de Nederlandse Kampioenschappen in de Amerena in Amersfoort. Het vorige Nederlandse record (3:37,69) dateert van 2019 en stond op naam van Zpc Amersfoort.
Surinames Renzo Tjon-A-Joe startte de succesvolle vrijeslagestafette als lead-off. [: DBS_Phoenix]Tjon-A-Joe dook vrijdag in Amersfoort als eerste van de vier De Dolfijn-estafettezwemmers het water in en klokte 49,38 seconden voor zijn 100 meter. Hij had daarbij een split van 23,02 seconden. Na hem volgden achtereenvolgens Huisman, Hoogerwerf en Hoppenbrouwen. De tweede plek was voor gastclub Zpc Amersfoort 1 (3:34,66), de derde plaats voor PSV 1 (3:40,52).
Femke Hoppenbrouwen krijgt de felicitaties van Renzo Tjon-A-Joe. [: DBS_Phoenix]Tjon-A-Joe staat voor zaterdag opgebracht voor de 50 meter vrije slag. Zijn inschrijftijd is 22,30 seconden. Op de slotdag – zondag – verschijnt de Surinamer aan de start van het koningsnummer, de 100 vrij, waarbij zijn inschrijftijd 49,87 seconden is.
Als kampioen op de estafette kregen Renzo Tjon-A-Joe en teamgenoten een medaille, diploma en een mascotte. [: privécollectie]