Suriname zal protestbrief richten aan Zuid-Korea over Netflix-serie

‘Ons land wordt slecht geportretteerd en dat is onacceptabel’
‘’Ons land wordt slecht geportretteerd. Suriname zal daarom een protestbrief schrijven naar de producers van de Netflix-serie ‘Narco Saints’‘’, stelde de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin. De minister zei gisteren tijdens een persconferentie, dat Suriname door deze serie, ‘’in een kwaad daglicht wordt geplaatst’’.  De minister haalde aan, dat Suriname al jaren een slecht imago heeft, omdat het gezien wordt als drugsdoorvoerland. De minister zei dat Suriname juist zijn best doet om van dit negatieve imago af te komen. ‘’Dat imago moeten wij niet meer hebben. Er zou een goede reden moeten zijn waarom de filmproducent Suriname in zo een kwaad daglicht wilde plaatsen‘’, zegt Ramdin.
Hij gaf aan dat er juridische stappen ondernomen worden tegen de producent van deze serie. Naast het richten van een protestbrief naar de producenten van deze serie, zal Ramdin ook via de Zuid-Koreaanse ambassadeur zijn beklag doen. Volgens de minister, heeft Suriname een hele goede relatie met de ambassadeur. Ramdin verzekerde dat er contact gemaakt zal worden met de autoriteiten van Zuid-Korea, vanwege de goede diplomatieke banden tussen beide landen.
‘’Er zijn in elk geval een aantal andere mogelijkheden waar wij ons beklag kunnen doen. We zullen dit niet zo laten. Maar we moeten aan de andere kant wel rekening houden met rechten van vrije meningsuiting. Het gaat erom dat er een negatieve perceptie wordt gecreëerd over ons land en dat is niet goed‘’, aldus Ramdin. ‘’Suriname probeert zijn imago te verbeteren, maar zo een serie zet Suriname weer in een kwaad daglicht. Gelukkig kan ik zeggen dat ons imago is veranderd en dat is duidelijk te merken, Suriname heeft geen imago meer van een drugsland.‘’ Er mag volgens de bewindsman, niet zomaar een film worden geproduceerd die indirect naar Suriname verwijst.  De Netflix-serie ‘Narco-Saints’, is op 9 september uitgekomen. De serie is geproduceerd door de Zuid-Koreaan Yoon Jong-Bin. De serie gaat over een ondernemer die op een geheime missie is met overheidsagenten. Hierbij wordt geprobeerd een Koreaanse drugsbaron die zijn operatie heeft opgezet in Suriname, op te pakken.
door Orsilia Dinge
 
The post Suriname zal protestbrief richten aan Zuid-Korea over Netflix-serie .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname