Suriname – Werknemer overleden door bedrijfsongeval

Henk Daniël (56) is vandaag bij een bedrijfsongeval te Meerzorg ter hoogte van Tamansari, komen te overlijden. Bij aankomst van de politie van Meerzorg op de plek, werd het slachtoffer bekneld op de hoogwerker machine aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven meer. Een arts stelde de dood van de man vast.
Het voorlopige onderzoek wees uit dat de arbeider plaats had genomen in de hoogwerker machine die digitaal werd bediend. Op een bepaald moment was de machine ongeveer 7 meters hoog van de stalen balk van het dak van het pand. Daniël werd geperst door de bovenrand van de hoogwerker machine en de onderkant van de stalen balk.

Het digitaalsysteem aan de hoogwerker machine werd alarmerend automatisch stopgezet en trok de aandacht van de overige medewerkers. Zij spoedden zich naar de machine en troffen de man die geen teken van leven meer vertoonde, bekneld aan.

Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden, meldt de politie Public Relations.