Suriname – Teken- en schilderdag voor kinderen en personen met beperking

Kinderen tussen 10 en 15 jaar en personen met een beperking tot 25 jaar kregen woensdag de gelegenheid te schilderen en te tekenen onder begeleiding van de Nola Hatterman Art Academy. De stichting Nationaal Monument Kind met Beperking Suriname, heeft samen met het directoraat Cultuur een kunstevenement gehouden.

De slogan van dit evenement luidde: ‘Iedereen hoort erbij en dat maakt mij blij’. De activiteit werd gehouden in de Paramaribo Zoo. De stichting tracht met het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep, waarbij kinderen zonder een beperking worden betrokken, de taboe over mensen met een beperking te doorbreken, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Kinderen van Huize Betheljada en de Mr. Huber Stichting hebben zich creatief kunnen uiten met verf, kleurpotloden en kleurkrijt. De werkstukken van deze pilot zullen dienen als inspiratie voor het ontwerp van een monument voor het kind met een beperking. Het monument zal staan in het teken van een menswaardig bestaan welke deze doelgroep verdient.

Cultuurdirecteur Roseline Daan, is van mening dat er meer gedaan moet worden voor mensen met een beperking, in het bijzonder kinderen. “Het gaat om mensen en mensen hebben waarde. Dit betekent dat ze niet alleen weggestopt moeten worden in een opvangcentrum, maar dat ook de samenleving het nodige doet om bij te dragen aan hun vorming ”, stelt Daan.