Suriname ondersteunt resolutie Internationale Dag van Interventionele Cardiologie

De permanente vertegenwoordiger van de Republiek Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Sunil Sitaldien, heeft namens Suriname op vrijdag 2 september gestemd om de ontwerpresolutie inzake de Global Health and Foreign Policy te ondersteunen. Het hoofdthema van deze bijeenkomst was de Internationale Dag voor Interventionele Cardiologie.
De toenemende ziekten zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en chronische aandoeningen van de luchtwegen, vormen een bedreiging voor de menselijke gezondheid en ontwikkeling wereldwijd. Dat is reden genoeg om bijzondere aandacht aan dit thema te schenken.
De gevolgen van deze toename vormen ook een zware last voor de samenleving met ernstige, sociale en economische gevolgen.
De aangenomen resolutie die Suriname ondersteunt, buigt zich over de prioriteiten en de uitdagingen van de gezondheid van de mens. Het besluit is genomen om jaarlijks op 16 september de Internationale Dag voor Interventionele Cardiologie te herdenken.
In deze resolutie wordt eveneens de leidende rol van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ondersteund bij het bevorderen van wereldwijde acties tegen niet-overdraagbare ziekten (non-communicable diseases, NCDs) en de noodzaak voor die organisatie om te blijven samenwerken met regionale en internationale organisaties om de impact van niet-overdraagbare ziekten effectief te verminderen.
De Inter-Agency Task Force van de Verenigde Naties heeft onder andere als taak, de niet-overdraagbare ziekten te voorkomen en te bestrijden en boekt door gezamenlijke inspanningen vooruitgang om de volksgezondheid te bevorderen.
Interventionele cardio-angiologie verbetert de gezondheid, verhoogt de levensverwachting verhoogt en verbetert daarmee de kwaliteit van leven.
In het kader hiervan doet de Verenigde Naties een beroep op alle lidstaten en organisaties binnen hun systeem alsook andere mondiale, regionale en sub-regionale organisaties en andere relevante belanghebbenden, waaronder het maatschappelijk middenveld, niet-gouvernementele organisaties (ngo’s), de particuliere sector, de academische wereld en individuen, om jaarlijks de Internationale Dag voor Interventionele Cardiologie op een passende wijze en in overeenstemming met nationale prioriteiten te herdenken.
The post Suriname ondersteunt resolutie Internationale Dag van Interventionele Cardiologie .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname