‘Suriname Eye Center modernste oogcentrum in de regio’

Suriname beschikt momenteel over het meest moderne oogziekenhuis in de regio. Dit kwam donderdag naar voren bij de officiële opening van het Suriname Eye Center (SEC) door president Chan Santokhi. SEC is een afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en beschikt over hypermoderne medische apparatuur. Dit project is mede tot stand gekomen door een donatie van de Kirpalani Foundation en IAMGOLD Rosebel Gold Mines N.V.

De familie Kirpalani en Kirpalani Foundation hebben als grootste sponsoren US$ 1 miljoen in het oogcentrum gestopt. De overheid heeft eveneens fondsen beschikbaar gesteld, waarmee apparatuur is aangeschaft. Santokhi en AZP-algemeen directeur Claudia Marica-Redan spraken hun dank uit voor het feit dat deze mijlpaal tot stand is gekomen door de samenwerking tussen de private en publieke sector. “Met de oplevering van dit project is de kwaliteit van de gezondheidszorg in Suriname verder verbeterd en gegarandeerd en kunnen wij zelfs patiënten uit de regio accommoderen”, zei Santokhi.

Santokhi bracht ook een bezoek aan de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het AZP, waarbij de aanpak van de problemen besproken is. Hij sprak de verpleegkundigen, artsen en specialisten moed in en bedankte hen voor hun inzet en doorzettingsvermogen, schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

De president heeft ook meegedeeld dat SRD 100 miljoen is goedgekeurd voor de gezondheidszorg. Er is gebrek aan diverse goederen en medicamenten. Dit moet zo snel mogelijk worden aangepakt opdat het werk in de gezondheidssector goed verricht kan worden. Het geld is goedgekeurd door de regering.