Suriname – Autobestuurder omgekomen door verkeersongeluk

Autobestuurder Mirsorjo Weti (29) heeft woensdag het leven gelaten bij een eenzijdige verkeersongeval ter hoogte van de Magentakanaalbrug te Leiding 21.Uit het onderzoek van de politie van het bureau Santo Dorp blijkt dat de automobilist met twee inzittenden reed over Leiding 21 komende vanuit de rotonde en gaande naar de richting van de Magentakanaalweg. Op gegeven moment verloor de bestuurder vermoedelijk vanwege zijn hoge snelheid de controle over de besturing van het voertuig. Hij geraakte van de weg en kwam tegen een pand tot stilstand.

De autobestuurder werd uit het voertuig geslingerd. Een arts stelde officieel de dood van de automobilist vast. Een mede inzittende is per ambulance naar de Spoed Eisende Hulp afgevoerd, terwijl de andere mede inzittende per eigen gelegenheid de SEH heeft aangedaan. De schade aan het voertuig is aanzienlijk. Ook de schoeiingen van de inritten zijn aanzienlijk beschadigd.
Het ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Ook het voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.