Surinaamse taekwondoka’s in Frans-Guyanees toernooi

Er zijn ook Surinaamse vechters van de partij in de Championnat Antilles-Guyane. Het internationaal taekwondotoernooi wordt vanavond afgewerkt in de sporthal Lucie Decosse in Matoury, Frans-Guyana.
Een delegatie van taekwondoschool Yu-Sin onder leiding van hoofdcoach Henk van Dams vertrok eerder op de dag naar het oosterbuurland. Behalve Van Dams en de vechters zijn ook trainer-coach Tosh van Dijk en assistent-coach Jorano Snip naar Frans Guyana vertrokken.
Het is voor Yu-Sin na twee jaar weer dat de taekwondoschool aan een internationaal evenement buiten ’s landsgrenzen deelneemt. Dat kon de afgelopen jaren niet vanwege de coronapandemie. “De atleten hebben zich verheugd op dit moment,” laat Van Dams weten.
De Championnat Antilles-Guyane wordt georganiseerd door de Ligue Taekwondo Guyane onder leiding van voorzitter Diouf Papa Demba. Behalve Surinaamse en Frans-Guyanese vechters doen ook teakwondoka’s uit Martinique en Guadeloupe eraan mee.
De deelnemers zullen elkaar bekampen op de onderdelen Kyorugi (sparring) en Poomsae (stijlpatronen). De vechters zijn ingedeeld in vijf leeftijdscategorieën: benjamins, mini’s, cadetten, junioren en senioren.