Zwemmen in Paramaribo Zoo nu mogelijk

Het kinderwaterparkje in Paramaribo Zoo heeft vandaag officieel zijn poorten voor het publiek geopend. Kunstenaar Hesdy Mertowirio is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit waterpark. Hij liet zich inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu. Dit is ook de reden waarom het waterpark de naam ‘Werehpai’ kreeg, de archeologische vindplaats in Zuidwest-Suriname.
De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee, dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door, kunnen de kinderen zich onder andere vermaken met de glijbaan en het neerkletterende water van een miniwaterval die uit rotsen en heuvels komt.
De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 centimeter en is daarom een attractie voor kinderen tot 12 jaar. Het waterpark staat dan wel in de Paramaribo Zoo, maar er is een aparte toegangskaart nodig om er gebruik van te kunnen maken. Het geld dat hieruit verkregen wordt, moet een extra inkomstenbron worden voor de dierentuin.
Paramaribo Zoo volgt een zogenaamd masterplan om in de komende jaren te transformeren naar een modern en verantwoorde biotopentuin, die zich richt op de bewustmaking van het belang van een schoon en gezond milieu.
Naast gezonde waterpret voor de kinderen zal de Paramaribo Zoo met de opening van het waterpark ook meer inkomsten ontvangen om de plannen te realiseren. Het zwemparadijs is een geschenk van Marokko.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald