Zware explosie in centrum van Amerikaanse stad Nashville

In de Amerikaanse stad Nashville is een zware explosie geweest in het centrum. Er is een ‘recreational vehicle’, mogelijk een camper, midden op straat de lucht in gevlogen. Volgens de politie gaat het om een “bewuste actie”.
Drie mensen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen zouden niet ernstig zijn. Ook is er veel schade aan gebouwen. Tot in de verre omtrek zijn de ruiten van gebouwen gesprongen. Er hingen lang rookwolken boven het centrum van Nashville.
Vanochtend rond 06.00 uur plaatselijke tijd gingen agenten af op een melding dat er geschoten zou zijn in de buurt van 2nd Avenue. Toen ze onderzoek deden, stuitten ze op een voertuig waaruit de herhaalde mededeling kwam dat het opgeblazen zou worden. “Als u dit kunt horen, evacueer nu.”
Volgens de politie stond die mededeling op een opname. De agenten begonnen mensen die in de buurt waren te waarschuwen en riepen de hulp in van de explosievenafdeling van de politie. Voordat die ter plaatse was explodeerde het voertuig. Een politieagent raakte daarbij lichtgewond.
Het gebied werd ontruimd en mensen zijn met bussen naar opvanglocaties gebracht. De politie verwacht nog dagen bezig te zijn met het onderzoek. Honden zijn ingezet om te kijken of zich nog ergens een tweede explosief bevindt.
NOS

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald