Zunder verwacht oplossing in conflict Hooghart en groep Miskin

Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO), zegt dat hij licht aan het eind van de tunnel ziet in de bemiddelingspoging die hij namens de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) voert met de voorzitter van de Centrale Landsdienaren Organisatie (CLO), Ronald Hooghart en de trekker van het Collectief van CLO-lidbonden, Michael Miskin.

Armand Zunder

Zunder is al een paar weken bezig met een bemiddelingspoging tussen beide partijen. De partijen zitten in een conflict. “We hebben gisteren weer een gesprek gehad met Hooghart en vandaag zitten we met Miskin en zijn clubje, dan denk ik dat we wel tot een oplossing gaan komen. Het zal niet lang meer duren om tot een oplossing te komen in deze kwestie”, merkt Zunder op.
Het uiteenvallen van de CLO is schadelijk voor de vakbeweging. Het is schadelijk voor Ravaksur, maar meer voor de wrokomangs omdat die geen aanpassingen krijgen op het loon zolang beide partijen problemen hebben en de lachende derde is de regering. De onderhandelingen met de regering hierover kunnen niet plaatsvinden en dat hebben de arbeiders niet nodig, deelt Zunder mee.

Michael Miskin. Foto: NII

Miskin is onder de naam Collectief van CLO-lidbonden met enkele bonden uit de CLO gestapt vanwege ontevredenheid over CLO-voorzitter Hooghart. Het Collectief van CLO-lidbonden heeft graag dat Hooghart vervroegde verkiezingen uitschrijft zodat Miskin die plek kan overnemen. Volgens de groep Miskin is de houding van Hooghart dictatoriaal.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald