Zoureena Rijger: ‘Geven maakt gelukkig’

26/12/2020 08:08 – Sharon Singh

Zoureena Rijger zal zaterdag pupillen van twee kindertehuizen verwennen. : FB Zoureena Rijger  
PARAMARIBO – Een fenomeen tijdens de feestdagen in december is dat organisaties en individuen sociaal zwakkeren gedenken. Dat is in vele landen een traditie om mensen op die manier in de kerstsfeer te brengen. Bij Kerst gaat het om geven en tijd doorbrengen met je geliefden.
Nu alle evenementen zijn stopgezet, vanwege het steeds toenemende aantal coronabesmettingen kunnen mensen moeilijk in de kerstsfeer komen. Voor de voormalige Miss Suriname Zoureena Rijger des te meer reden om haar sociaal project uit te voeren. Zij gaat de kinderen van de tehuizen In de Ruimte en Elim van de Heer vermaken op tweede Kerstdag.
Rijger heeft het op zich genomen om elk jaar ten minste één sociaal project te doen. “Het geeft je een ontzettend gelukkig gevoel als je je medemens kan helpen. In plaats van zomaar onnodige dingen te kopen, want het is ‘december’, maak ik liever iemand blij. Iedereen verdient het om even de noden te vergeten in deze maand. Ook kinderen hebben recht op een leuke tijd. Het zijn hun eerlijke, oprechte reacties en blije gezichten, die mij gelukkig maken”, deelt Rijger mee. Ze roept iedereen op om vooral aan de medemens te denken, met name de oudjes thuis en de kinderen. “Feesten is leuk, maar nu kan het verstrekkende consequenties hebben. Wat men vooral nu moet doen is sparen; je weet niet hoe 2021 eruit gaat zien en wees innovatief.”
Op social media deed ze een oproep naar haar volgers of die haar een behoeftig tehuis konden aanraden. Uiteindelijk kwamen er twee uit rollen. “Niemand had deze twee gebeld, dus pakte ik het meteen op.” De ongeveer dertig kinderen en volwassenen zullen pom, barbecue kip en groenten voorgeschoteld krijgen. Haar moeder Nisa en vriend Anwar Karsters zullen de gerechten bereiden. Verder zullen de kinderen cup cakes krijgen en ingevroren snacks (samosa’s, bitterballen en rissoles). “De ingevroren snacks zijn voor owru yari. Dat was een verzoek van de leiders van de tehuizen.” Dit jaar bezoekt ze de tehuizen samen met haar jongere zus Xaviera. Wellicht zullen ze een paar nummers ten gehore brengen om de sfeer helemaal naar kerst te zetten.
Ook Rijger heeft inkomsten moeten derven als gevolg van Covid-19. Naast haar job als supervisor van Burger King trad ze elk weekend op. “Voor de artiesten die fulltime in deze branche zitten is het een harde klap. Het virus heeft zijn negatieve invloed gehad, maar het heeft velen gedwongen creatiever te zijn waardoor ze innovatief bezig zijn geweest. Mijn zus bijvoorbeeld is een chipsbusiness gestart en het gaat goed.” De optredens zouden volgens haar misschien digitaal kunnen.
Rijger promoot ook een eigen gemberbierlijn op Facebook. “Ik doe alleen de marketing, Karsters is de man hierachter. Wat ik kan vertellen is dat de mensen die de echte fosten gembierbier kennen en ervan houden, dit zeker lekker gaan vinden.” Het gemberbier kan op maat gemaakt worden: de normale met suiker, met minder suiker of geen suiker. “We hebben ook gingershots en Ginbo. Ginger-shot is 100 procent pure gembersap zonder toegevoegde suiker. Ik gebruik het als medicijn voor het lichaam. En de Ginbo is een samenstelling van gember en Borgoe.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname