Zorggroepen accepteren tijdelijk garantiebrieven

09/11/2020 21:19 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De zorggroepen hebben besloten tijdelijk weer garantiebrieven te accepteren. Tot en met woensdag zal er dus niet meer contant te hoeven worden betaald bij bezoek aan een medische specialist. Op verzoek van vicepresident Ronnie Brunswijk is voorlopig water bij de wijn gedaan.
De zorggroepen – specialisten, laboratoria, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten en huidtherapeuten – zijn momenteel onder leiding van de onderraad, die wordt voorgezeten door de vicepresident, in gesprek met de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam). Woensdag gaan partijen weer om de tafel.
De zorggroepen besloten geen garantiebrieven meer te accepteren van particuliere verzekeringsmaatschappijen vanwege achterhaalde tarieven. De medische dienstverleners noemden de tarieven die assurantiemaatschappijen hen betalen “niet toereikend” meer. Op 3 november maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend er niet in te zijn geslaagd de Survam en particuliere laboratoria nader tot elkaar te brengen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname