Zorgdirecteur: “Minister Ramadhin weigert vonnis uit te voeren”

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid weigert een vonnis uit te voeren. Dat zegt Rudrakanth Oemraw, zorgdirecteur van het Wanica Ziekenhuis. Hij dreigt met een vonnis in de hand de privévoertuigen van het ziekenhuis te verkopen. De veiling staat gepland voor woensdag 21 juli.
Rechter Alida Johanns heeft op 22 april vonnis uitgesproken in een kortgedingzaak die door de zorgdirecteur aanhangig was gemaakt tegen het ziekenhuis. Het ziekenhuis weigert het salaris van Oemraw uit te betalen ondanks een arbeidsovereenkomst dat tot stand is gekomen met het voormalige stichtingsbestuur.
Oemraw zegt in een reactie geen andere keus te hebben gehad. “Het is niet mijn bedoeling om goederen van de overheid te verkopen. Ik ben de afgelopen week door diverse personen gebeld, omdat ze denken dat ik de ambulances van het ziekenhuis heb meegenomen of ga verkopen. Niets is minder waar. Ik heb juist geen beslag gelegd op de bezittingen van het ziekenhuis. Geen van de voertuigen heeft een blauwe kentekenplaat en is een van de voertuigen ook nog een directiewagen,” zegt Oemraw.
Hij zegt dat hij geen conflict heeft met het ziekenhuis. “Integendeel heb ik juist aangeboden om het werk te kunnen hervatten, maar de directie handelt op instructie van minister Ramadhin. De minister voert een frustrerend beleid. Ik wacht al twee maanden op mijn huisartsenvereniging en anderzijds kan ik ook niet werken.”
De president en de vicepresident hebben al geïntervenieerd, maar minister Ramadhin blijft maar doorgaan met zijn rancuneuze handelingen. Deze week heeft Ramadhin een kortgeding ingesteld om de veiling te stuiten, maar het valt op dat ook het SZF zich nu mengt in de werkrelatie die ik met het ziekenhuis heb, zegt Oemraw.
Minister Ramadhin zei kort voor zijn aantreden “dat hij met mij zwaar zou afrekenen” en dat “mijn tijd nadert om vaarwel te zeggen”. Het is nu wel duidelijk dat hij alle overheidsdiensten inzet om zijn doel te bereiken, zegt Oemraw.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald