Zoon president Santokhi biedt excuses aan

29/10/2020 21:21 – Ivan Cairo

 
PARAMARIBO – Richano Santokhi, de zoon van president Santokhi die vorige week via sociale media felle kritiek had geleverd op het staatshoofd en de benoemingen van diens echtgenote tevens first lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry, heeft hiervoor verontschuldigingen aangeboden. In een spraakbericht dat hij heeft gelanceerd zegt Richano, dat het nimmer zijn bedoeling was om de president en de first lady “neer te halen”.
De man was er niet over te spreken dat de first lady in verschillende posities was benoemd door de regeringsleider. Ook had hij kritiek op het vermeende karakter van Seenacherry-Santokhi en gaf hij aan dat bij haar niet het Surinaams maar eigen belang een voorname rol speelde bij het ambiëren van overheidsfuncties. “Ik heb me laten gaan door mijn emoties, mijn persoonlijke issues met mijn vader, maar dat ga ik persoonlijk houden. Het komt goed tussen mij en mijn vader”, zegt hij.
“Ik bied mijn verontschuldigingen aan aan het staatshoofd, de first lady, de totale gemeenschap, de hele republiek, het gehele Surinaamse volk”, vervolgde hij. Intussen heeft er reeds een gesprek plaatsgevonden tussen vader en zoon. Vicepresident Ronnie Brunswijk schijnt een belangrijke bemiddelende rol te hebben gespeeld in deze kwestie. Op uitnodiging van Brunswijk heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen hem en Richano Santokhi.
Tijdens dat gesprek heeft hij de zoon van de president op een aantal zaken gewezen. Hierdoor zegt Richano een andere kijk te hebben gekregen op zaken. Hij riep de samenleving verder op geen hoop en vertrouwen te verliezen. “Dit land komt goed”, aldus Richano Santokhi. President Santokhi heeft woensdagavond tijdens een persconferentie gezegd dat de issues met zijn zoon in privésfeer zullen worden opgelost.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname