Ziekenhuizen ontvangen beademingsapparaten

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Wanica Ziekenhuis, Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis komen in aanmerking voor een beademingsapparaat. Deze apparaten met een totale waarde van US$ 60.000 zijn mogelijk gemaakt door een geste van DP World Paramaribo, via de moedermaatschappij DP World gevestigd in Dubai.
DP World wenst in de strijd tegen de COVID-19-pandemie, als onderdeel van haar duurzaam beleid, een bijdrage te leveren door via haar business units honderd beademingsapparaten wereldwijd te doneren. Integra Port Services NV/ DP World Paramaribo heeft deze geste gedaan aan het ministerie van Volksgezondheid.
Integra Port Services/DP World Paramaribo, de grootste terminal operator in Suriname, verleent multifunctionele haven diensten met de hoogste veiligheids-, milieu en internationale kwaliteit standaarden. De overhandiging van het eerste beademingsapparaat heeft vandaag plaatsgevonden door de general manager van DP World Paramaribo, Mervel Kotzebue-Fleur, aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.
Sinds de uitbraak van het COVID-19-virus in Suriname heeft DP World Paramaribo meerdere malen een bijdrage geleverd in de strijd tegen het virus. Donaties aan het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het Sint Vincentius Ziekenhuis hebben reeds plaatsgevonden.
Een beademingsapparaat of medical ventilator is een medisch apparaat dat een patiënt die niet of slecht zelfstandig kan ademen, kunstmatig van zuurstof of een mengsel van lucht en zuurstof voorziet en de door het lichaam geproduceerde koolstofdioxide afvoert. Kunstmatige beademing met een beademingsmachine kan levensreddend zijn.
Via deze geste hoopt DP World Paramaribo de druk op de ziekenhuisinstellingen te verlichten en haar patiënten met ademnood te helpen. De samenleving wordt aangemoedigd zich te blijven houden aan de COVID-19-maatregelen omwille van ieders veiligheid en gezondheid.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald