Zeldzame eerste Apple-computer te koop voor 1,2 miljoen euro

Een werkend exemplaar van de eerste computer van Apple wordt op veilingsite eBay aangeboden voor US$ 1,5 miljoen dollar (ruim 1,2 miljoen euro).
De computer wordt verkocht door de Canadees Krishna Blake, die hem bewaart in een bankkluis in de Amerikaanse staat Florida. Volgens hem is de computer, zoals bij andere exemplaren van de Apple-1 ook het geval was, gemaakt door Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak zelf.
Blake probeerde de Apple-1 eerder al te verkopen, maar vroeg toen een hogere prijs van 1,75 miljoen dollar (ruim 1,4 miljoen euro). Volgens hem zijn computermusea en fanatieke verzamelaars geïnteresseerd in de machine.
De Apple-1 is vaker voor hoge bedragen over de toonbank gegaan. In 2010 werd een exemplaar inclusief een door Steve Jobs gesigneerde brief voor 210.000 dollar (173.000 euro) verkocht. In 2014 ging een andere computer voor 905.000 dollar (745.000 euro) over de toonbank.
De computer van Blake zou zeldzamer zijn dan veel andere exemplaren, omdat hij inclusief de originele houten behuizing wordt geleverd. Op dit moment zouden er zes exemplaren in beeld zijn, waarvan een groot deel in musea ligt.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald