‘Ze heeft haar stempel gedrukt’

22/08/2020 08:01 – Aidy Pinas-Agodeba
Cleopatra Jessurun (l) en Minouche Bromet (r) in december 2019 bij de aanstelling van Bromet. : NII  
PARAMARIBO – Het vertrek van Minouche Bromet heeft voor “verdriet” gezorgd bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Althans bij de milieu inspecteurs. Voorzitter David Bakker: “We waren toen ze aantrad blij dat het BOG na lange tijd weer een directeur had en ze heeft haar stempel gedrukt in de organisatie. Ze heeft haar beste beentje voorgezet en dat mag gezegd worden.”
Volgens Bakker kreeg de ex-directeur in een niet al te makkelijke periode de leiding in handen. Kort na haar aantreden was er sprake van een malaria-uitbraak in het binnenland en vervolgens stak dengue de kop op. Terwijl men nog bezig was met dengue, introduceerde Covid-19 zich. Tot de dag van vandaag wordt er keihard strijd geleverd tegen het coronavirus dat wereldwijd miljoenen slachtoffers en duizenden dodelijke slachtoffers maakt. “Het was toch heel zwaar voor het BOG, maar Bromet probeerde iedereen mee te krijgen om het werk te doen. Ze heeft het personeel kunnen motiveren om het werk ondanks alles te doen”, vertelt Bakker verder.
Hij laat optekenen dat de milieu-inspectie een goede samenwerking had met de ex-directeur. “We hadden al een paar zaken met haar besproken en dat hebben we intussen ook weer gedaan met de nieuwe leidinggevende.” Er zijn een paar punten die aanpakt moeten worden, waaronder bevorderingen en de uitbetaling van overuren.
Voor wat de organisatie zelf betreft, stelt Bakker dat de verdiencapaciteit van het BOG moet worden opgetrokken. Bakker is van mening dat dit haalbaar is. Er wordt ook al jaren gesproken over verzelfstandiging van het BOG, maar dat ziet hij nog niet gebeuren. Het bureau is volgens hem nu nog niet ready daarvoor.
Financiële verzelfstandiging lijkt realistischer, waardoor het bureau zaken beter kan managen en voor bijvoorbeeld kleine aankopen niet bij het ministerie van Volksgezondheid hoeft aan te kloppen. “Daaraan zitten we te denken en als het mogelijk is, moet dit verder worden uitgebouwd, zodat het BOG zelf haar arbeidskosten kan dekken”, merkt hij op. Bakker onderstreept dat het doel van de bond – en hij denkt van de directie ook – is, om het bureau naar een hoger niveau te tillen, waarbij de totale gemeenschap er voordeel aan heeft.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname