Zanger Roy Peroti is niet meer

‘Hij was een peoples- en familieman’

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “De laatste zes maanden hebben we intens van hem genoten. Natuurlijk vind je het erg dat hij er niet meer is, maar de Here heeft zo bepaald”, reageert Maikel op het overlijden van zijn broer, Roy Peroti. De bekende zanger wisselde maandag, na een lang ziekbed, op 65-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige in Nederland. De datum van de uitvaart is nog niet bekend.

Maikel: “Hij was niet alleen een peoples-, maar ook een echte familieman die altijd met zijn kinderen en de familie bezig was. Wat hij voor mij heeft achtergelaten is om altijd aan je medemens te denken.”

“Een vriendelijk mens die altijd een lach kon toveren op eenieders gezicht”Ramon van la ParraVoor Ramon van la Parra, meer bekend als ‘Lappie’ van de Master Blaster, is met het overlijden van Roy Peroti een ware muzieklegende heengegaan. “Een vriendelijk mens die altijd een lach kon toveren op eenieders gezicht, zowel on stage als off stage.”

Zanger Mighty Linka, die jaren met Peroti heeft gemusiceerd in Master Blaster, herinnert zijn collega als een levendig persoon. De twee waren goed bevriend en hadden frequent contact. “De dag van zijn heengaan had ik hem een app gestuurd. Een halfuur later kreeg ik een telefoontje met het droevige nieuws.”

Peroti is bij velen bekend als zanger van de bekende kasekoband Master Blaster. Met deze formatie scoorde hij hits als ‘Bedi de seki’, ‘Torimang’ en ‘Fio Toto Fio’. Hij maakte verder deel uit van de band ‘A Swiet So’.

Peroti begon zijn muziekcarrière op veertienjarige leeftijd in de kawinaband Sopiang van Suriname. In 1979 vertrok hij naar Nederland om zijn geluk te beproeven. Zijn laatste band was Master Sound. Met deze groep heeft hij twee keer in Suriname opgetreden.