SURINAME HEEFT OP 31 januari de LatinFinance-award voor ‘Sovereign Restructuring of the Year’ ontvangen, een erkenning voor de succesvolle herstructurering van de staatsschuld. Dit is ongetwijfeld een positieve ontwikkeling, maar het is cruciaal om de context te begrijpen waarin deze prestatie tot stand is gekomen. De huidige regering heeft successen behaald door een streng herstelplan te implementeren, een plan dat noodzakelijk was vanwege het desastreuze populistische beleid van de regering die van 2010 tot 2020 aan de macht was.
Het is belangrijk om te benadrukken dat de offers die de Surinaamse samenleving heeft moeten brengen, een direct gevolg zijn van het kortzichtige en onverantwoorde beleid van de vorige regering. Jarenlang werd de economie geleid op basis van populistische maatregelen die op de korte termijn misschien aantrekkelijk leken, maar die op de lange termijn verwoestende gevolgen zouden hebben. Dit beleid heeft geleid tot een enorme staatsschuld, een begrotingstekort dat de pan uitrees en een torenhoge inflatie.
Deze successen zijn behaald ten koste van grote offers van de Surinaamse bevolking. De award smaakt daarom bitterzoet
De huidige regering stond voor de zware taak om de brokstukken van dit wanbeleid op te ruimen. Het was noodzakelijk om een streng herstelplan uit te voeren, een plan dat pijnlijke maatregelen omvatte zoals het afschaffen van subsidies op brandstof en elektriciteit. Deze maatregelen, hoewel noodzakelijk om de economie te stabiliseren, hebben vooral de sociaal zwakkeren in de samenleving getroffen. Zij zagen hun kosten voor basisbehoeften stijgen, terwijl degenen die het al moeilijk hadden, nog verder in de problemen kwamen.
De toekenning van de LatinFinance-award is een erkenning van de vooruitgang die Suriname heeft geboekt onder de huidige regering. Het is een bewijs dat verantwoord financieel beleid en economische duurzaamheid uiteindelijk vruchten afwerpen. Niet vergeten mag worden dat deze successen zijn behaald ten koste van grote offers van de Surinaamse bevolking. De award smaakt daarom bitterzoet.
Het is van cruciaal belang dat Suriname lering trekt uit het verleden. Populistisch beleid, gebaseerd op kortetermijnsgewin en het negeren van fundamentele economische principes, mag nooit meer worden toegestaan. De burgers van Suriname moeten zich bewust zijn van de gevolgen van dergelijk beleid en hun verantwoordelijkheid nemen bij het kiezen van hun leiders. Alleen door eerlijke, integere en bekwame leiders te kiezen, die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in het belang van het hele land, kan Suriname een toekomst tegemoet gaan waarin welvaart en stabiliteit hand in hand gaan. De pijnlijke lessen van het verleden mogen niet vergeten worden en zal samengewerkt dienen te worden aan een toekomst waarin Suriname een sterk en welvarend land is voor iedereen.
- Regen in de ochtend en later onweersbuien..
- Santokhi moedigt internationale bedrijven aan om te investe…..
- Weer geen brandstof voor de politie..
- Brunswijk citeert selectief uit brief minister Ramsaran..
- Trump wil transgender sporters visum en toegang tot VS ontz…..
- ICT-lokaal Henry Hassankhan Scholengemeenschap heropent..
- Philip Alexander Tholel (89) Amsterdam 29-1-2025..
- Abigail Sastera Puls (35) Rotterdam 2-2-2025..
- Herman E. Gooding wordt vereeuwigd op oude werkplek..
- Meteodienst waarschuwt voor wateroverlast door aanhoudende …..
- Hof van Justitie tikt Openbaar Ministerie op de vingers..
- Column: Volle stadions trekken..
- Slijterij Commissaris Weythingweg beroofd van SRD 7 ton..
- Na aandringen vicepresident: Santokhi laat brandstofleverin…..
- SEOB: Al 62,6 procent van IMF-programma uitgevoerd..
- EBS: “Maak het uit of het gaat uit”..
- Roofoverval na opzettelijke aanrijding nabij Coropinabrug..
- Cubaanse migranten in Suriname: Goed georganiseerd en onder…..
- Bronto Somohardjo dient strafklacht in bij pg over Blauwe M…..
- Man in politiecel wegens illegaal wapenbezit..
- Victorie verslaat koploper Sudhar in thriller..