Wilson en Koese in top vijf bodybuildingtoernooi Verenigde Arabische Emiraten

Ze slaagden er niet in een hoofdprijs in de wacht te slepen, maar Eddy Wilson en Soepe Koese hebben het niet onaardig gedaan tijdens de Mr. & Ms. World IFBB Elite Pro wedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten. Het jaarlijks terugkerende bodybuildingevenement werd van 3 tot en met 5 oktober afgewerkt in het Zayed Sports Complex in Fujairah.
Zowel Wilson als Koese eindigden in hun respectieve categorieën in de top vijf. Wilson werd vijfde in de categorie open bodybuilding, terwijl Koese vijfde werd in de categorie bodybuilding tot 95 kilogram. Vorig jaar eindigde Koese ook op de vijfde plaats, terwijl Wilson toen derde werd. Trainer Hans Djarkasi, die met het duo meereisde, laat weten dat kleine details zoals scherpte in de benen een rol speelden in de plaatsing van de twee bodybuilders.
In de open bodybuildingklasse ging de hoofdprijs naar de Nigeriaan David Ndokuro, terwijl de Egyptenaar Ahmed El-Sayed in de klasse bodybuilding tot 95 kg kampioen werd. Thierry Bayala uit Frankrijk werd men’s physique kampioen, terwijl de Belg Joseph Peter classic physique kampioen werd.
Hoewel niet helemaal ontevreden met het resultaat, kijkt de Surinaamse Bodybuilding en Weightliftingbond (SBWB) enigszins met gemende gevoelens terug op de verrichtingen van het duo. “Gelet op het deelnemersveld is de top vijf halen geen onaardig resultaat, maar toch was gehoopt het kampioenschap of top drie te halen”, aldus de bodybuildingbond.
Echter moet het duo zich snel herpakken. “Er is geen tijd om te treuren aangezien de heren de komende weken nog twee wedstrijden afwerken en wel in Madrid en Tenerife”, laat de SBWB weten.
Wilson en Koese doen op 18 en 19 oktober mee aan de IFBB PRO Mr. Universe op het Spaanse eiland. Ook Jermaine Karg doet aan dat toernooi mee. Karg komt overigens ook in actie tijdens de Arnold Sports Festival van 10 tot en met 12 oktober in Madrid.