In de Surinaamse politiek lijkt het geheugen van sommige politici, selectief te zijn. Recente uitspraken van voormalig vicepresident Ashwin Adhin, waarin hij suggereert dat het volk “snel vergeet”, verdienen daarom kritische reflectie. Want als er iets is dat het volk niet is vergeten, dan is het wél zijn eigen gedrag tijdens zijn ambtstermijn – inclusief zijn beruchte uitspraken over aardappelen en uien.
Het is pijnlijk ironisch, dat juist Adhin zich uitlaat over collectief geheugenverlies. Was hij niet de man die de bevolking vroeg, “aardappelen en uien te eten” tijdens de diepe economische crisis onder het NDP-bewind?
Of dat staatsmiddelen gebruikt was om basisgoederen in te kopen. Terwijl salarissen achterbleven, prijzen de lucht in schoten en de nationale schuld explodeerde, kwam hij met een koude, ongevoelige boodschap die alles behalve leiderschap vertoonde. Zijn woorden waren een klap in het gezicht van duizenden gezinnen die de eindjes toentertijd, niet meer aan elkaar konden knopen.
En nu staat hij daar, met hernieuwde politieke ambities, en doet alsof hij op morele hoogte staat om te oordelen, over het geheugen van het volk. Maar laten we één ding helder maken: Surinamers mogen vergevingsgezind zijn, maar ze zijn niet dom. Ze voelen de gevolgen van het wanbeleid nog dagelijks in hun portemonnee, in het onderwijs dat achterloopt, in ziekenhuizen die onvoldoende functioneren en in jongeren die hun hoop op de toekomst verliezen.
De suggestie dat we ‘snel vergeten’ is niet alleen arrogant, maar ook manipulatief. Het impliceert dat de bevolking keer op keer te paaien is met verkiezingsbeloften, loze woorden en valse nostalgie. Maar het volk heeft geleerd. De pijn van het verleden is nog vers genoeg, om de ogen open te houden.
Als Adhin werkelijk meent dat Surinamers vergeten zijn wat onder zijn bewind is gebeurd, dan onderschat hij het bewustzijn, dat gegroeid is. Hij onderschat de kracht van een volk, dat lessen trekt uit het verleden. En vooral onderschat hij het verlangen naar een nieuw soort politiek: eerlijk, transparant en dienstbaar. Nee meneer Adhin, wij vergeten niet. Niet de woorden, niet de daden en zeker niet de gevolgen daarvan. En juist omdat wij niet vergeten, laten we ons niet langer manipuleren.
The post WIJ VERGETEN NIET, MENEER ADHIN ..
- Registratie ‘Royalty’s voor iedereen’ vrijdag gestart..
- Suriname daalt op persvrijheidsindex van plek 28 naar plek …..
- Nurmohamed: “VHP heeft Suriname uit de crisis gehaald”..
- Consumentenprijzen in maart gestegen met 0,5%..
- Mac Andrew: ‘Suriname moet zich voorbereiden op instroom bu…..
- ‘Migratie bepalende factor voor sociaaleconomische ontwikke…..
- TotalEnergies start half mei met boren in Blok 64: eerste v…..
- DNA plant openbare vergadering over actuele kwesties..
- Dr. Lau wil zich inzetten voor een beter Suriname..
- TotalEnergies begint midden mei met boren Macaw-1..
- Tyrone Spong maakt rentree in Dubai..
- Bewoners Nickeriestraat blijven bij hun standpunt: “Geen Ca…..
- Raoul Hellings niet onder de indruk van opiniepeiling..
- Moord en zelfmoord in Gakaba..
- TotalEnergies start half mei met boren Macaw-1, eerste van …..
- Gratis fietsen voor deelnemers ‘Fietsen MET CHAN̵…..
- CBvS en SBV verwerpen kritiek op financiële sector..
- CBvS en Bankiersvereniging verwerpen uitspraken Gajadien..
- Kortgedingrechter vonnist: SVB moet verkiezingen opschorten..
- Tijdmachine..
- Ramdin per 25 mei met ontslag..