‘Wij hopen dat de situatie snel normaliseert’

27/12/2020 08:04 – Marciano Millerson

Voorzitter Diego van der Zwart (l) en bestuurslid Claire de Vroome van de Surinaamse Tennisbond. : SOC  
PARAMARIBO – De Surinaamse Tennisbond (STB) kijkt vol goede moed uit naar het nieuwe jaar. “Wij hopen dat de situatie in 2021 snel normaliseert”, zegt voorzitter Diego van der Zwart tegen de Ware Tijd.
Net als vele andere sportorganisaties wil de STB 2020 gauw achter zich laten. “Ik denk dat het voor elke tak van sport een verloren jaar was. Gelukkig was recreatie tennis wel mogelijk.” Tennis behoort tot één van de sporten, waarbij het gemakkelijk is omsocial distancingtoe te passen. Toch bleef het voor de bond slechts bij het Leo Tjin A Djie sr-toernooi. Van der Zwart zegt reagerend daarop dat bij de organisatie van grotere toernooien zijn er meer mensen die erop afkomen. Ook is de bond afhankelijk van de clubs die hun eigen regels hebben. “Het zou dus moeilijk worden om organisatorisch te controlen.”
Daarnaast vindt hij dat de STB de verplichting en verantwoordelijkheid naar de samenleving toe had om te helpen de cijfers laag te houden. Dat tussen 21 november en 6 december wel in competitief verband werd getennist komt omdat de Covid-19-cijfers toen laag waren en de STB toestemming had van het Outbreak Management Control Team.
Van der Zwart denkt dat Covid-19 ook in het nieuwe jaar de grootste uitdaging zal zijn. “Helaas kunnen wij niet bepalen hoe dit virus te lijf te gaan. We houden ons aan de regels en volgen de protocollen van het Outbreak Management Control Team en BOG.” Daarom geeft hij aan dat het verwezenlijken van de gestelde doelen helemaal afhangt van de Covid-19-situatie en de autoriteiten. Ondanks het onzekere beeld, zegt de STB-preses dat er hoop is.
Het organiseren van het nationaal kampioenschap en deelname aan de Cup of the Guyana’s zijn de belangrijkste doelstellingen voor 2021. Volgens planning zal de jaarlijkse ontmoeting tussen de drie Guyana’s in Guyana moeten plaatsvinden. De STB wil ook lokale toernooien afwerken en de twee tennisbanen in het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in gebruik nemen.
Dit jaar werden er slechts twee lokale toernooien afgewerkt, “terwijl dat normaal gesproken vijf tot zes zijn”. Door internationale evenementen kwam er een streep. “Geen toernooien betekent geen competitie voor de tennissers en minder inkomsten voor de STB”, aldus Van der Zwart. Ondanks deze situatie zegt Van der Zwart content te zijn met het functioneren van zijn bestuur. Het afwerken van het Leo Tjin A Djie Sr.-jeugdtoernooi en de bouw van de twee banen in het NTC, beschouwt hij als hoogtepunten.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname