Het mutatiebeleid op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is een duidelijke boodschap: middelmatigheid wordt niet langer getolereerd in het onderwijs. Helima Poese, directeur Algemeen Vormend Onderwijs, benadrukte eerder deze week, dat de recente mutaties onder schoolleiders en leerkrachten zijn bedoeld om de professionaliteit te vergroten en het onderwijs te verbeteren. Dit beleid is niet willekeurig, maar gebaseerd op objectieve criteria zoals inspectierapporten en signalen van ouders, leerkrachten en de samenleving.
Met veertien schoolleiders die recentelijk zijn gemuteerd, zet het MinOWC een krachtige stap richting kwaliteitsverbetering. Twee mutaties zijn aangehouden vanwege onduidelijkheden, maar de boodschap blijft dezelfde: wie zijn verantwoordelijkheid niet serieus neemt, moet plaats maken. Deze ingrepen zijn juist en noodzakelijk. Het gaat hier om het versterken van de zwakke scholen en het creëren van een beter onderwijsklimaat.
Een schoolleider speelt een cruciale rol in het scheppen van een veilige en stimulerende leeromgeving. Wanneer deze verantwoordelijkheid wordt verwaarloosd, bijvoorbeeld door een gebrek aan initiatief of slechte communicatie met ouders, leidt dit tot problemen, die de kwaliteit van het onderwijs aantasten. De acht door Poese genoemde voorbeelden – zoals incidenten waar schoolleiders niets van weten, een gebrek aan leerlingbegeleiding en slechte relaties met het personeel – onderstrepen hoe schadelijk slecht leiderschap kan zijn. In dit kader is muteren geen straf, maar een noodzakelijke maatregel om de onderwijskwaliteit te waarborgen. De betrokken schoolleiders en leerkrachten worden niet zomaar vervangen, maar op basis van onweerlegbare tekortkomingen.
Deze acties zijn bedoeld om het onderwijs vooruit te helpen en scholen weer op de juiste koers te brengen. Onderwijs is meer dan een baan; het is een verantwoordelijkheid die je op je neemt. Wie een leidinggevende functie in het onderwijs bekleedt, moet begrijpen, dat de kwaliteit van het onderwijs afhangt van je inzet en leiderschap.
Dit beleid laat zien dat de tijd van vrijblijvendheid voorbij is. Het ministerie zet in op prestaties, en wie daar niet aan voldoet, moet plaatsmaken voor iemand die dat wél doet.
De mutaties kunnen bovendien een wake-upcall zijn voor anderen in het onderwijsveld. Ze maken duidelijk dat professionaliteit en inzet worden gewaardeerd, terwijl gemakzucht en slechte prestaties worden bestraft. Dit moedigt niet alleen betere prestaties aan, maar versterkt ook het vertrouwen in het onderwijs.
Naast het aanpakken van slechtpresterende schoolleiders en leerkrachten, biedt het beleid kansen voor verbetering. Door sterkere professionals te plaatsen op zwakke scholen, krijgt het onderwijssysteem een broodnodige impuls.
Deze maatregel toont dat het ministerie niet alleen problemen wil oplossen, maar ook actief wil werken aan positieve veranderingen.
The post WIE NIET DEUGT, MOET PLAATS MAKEN ..
- Santokhi: VHP is de enige optie voor het land..
- Santokhi op feestvergadering VHP: Un set a kondre zoals we …..
- Gemuteerde schoolleiders krijgen managementtraining..
- Ruim 1500 doses griepvaccin beschikbaar..
- Vrouw ingesloten voor cocaïne in postzending..
- Yelyco en Livo rekenen snel af met Bazooka en Marwina..
- Illegale taxichauffeurs op J.A. Pengelluchthaven bekogelen …..
- DUIVELSE ACHTERUITGANG..
- Start project 650 monitoringscamera’s met steun China..
- Narcotica Brigade treedt preventief en repressief op bij dr…..
- Jongeren waarschuwen met eigen films voor gevaren van mijnb…..
- Regering verdient volgens vp een 5,5..
- Gezondheidsinstellingen krijgen nieuwe ambulances..
- Landelijk komen 650 monitoringscamera’s erbij..
- Drugssmokkelaar in verzekering gesteld..
- Minstens 70 doden bij explosie op tankwagen in Nigeria..
- Drugssmokkelaarster aangehouden door Narcotica Brigade..
- Rechter in zaak Pikin Saron: ‘Op dit soort zaken wordt met …..
- SBB-bestuur verwijt directeur van overtreden regels..
- Stichting Bondru Entertainment Suriname: Nieuwe impuls voor…..
- WATERCRISIS PARAMARIBO..