Wi Tru Sranan en Rotary trainen toekomstige leiders

Op 6 en 7 mei jongstleden hielden Dirk Currie en Nephille Stekkel van Wi Tru Sranan (Stichting voor Nationale Eenheid, Waarden en Normen) een geslaagde training op het gebied van ethisch leiderschap voor circa 180 Surinaamse jongeren. Dit als onderdeel van het door de Rotary Suriname georganiseerde RYLA (Rotary Youth Leadership Award) evenement. Het tweedaagse evenement vond plaats in het Lalla Rookh complex.

RYLA is een intensief leiderschapsevenement, wereldwijd georganiseerd door Rotary clubs, waarbij jonge mensen tussen 12 en 30 jaar hun vaardigheden als leider ontwikkelen en nuttige contacten maken. Het thema dit jaar was zelfleiderschap.

Dit is het vermogen jezelf op zo’n manier te sturen dat je gemotiveerd, energiek en capabel bent om doelen te behalen die voor jou belangrijk zijn. Currie en Stekkel van Wi Tru Sranan benadrukten in hun sessie het belang van persoonlijke kernwaarden,  welke dienen als leidraad voor ons denken en handelen. Zij ontvingen positieve terugkoppeling van zowel de organisatie als de deelnemers, en er werd reeds gesproken over toekomstige samenwerkingen.

Voor meer informatie over Wi Tru Sranan en over waarden en normen: http://www.witrusranan.sr

..