Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden, ‘Wi sa Strei’, is absoluut niet tevreden met de salarisaanpassing die onlangs overeengekomen is tussen de regering en Ravaksur plus. Jolanda Kerdijk, voorzitter van het Syndicaat, zegt aan Go Suriname dat er binnenkort een algemene ledenvergadering zal worden gehouden om de salarisaanpassing te bespreken. Nadat leerkrachten het nieuwe salaris eind oktober hebben ontvangen, merken ze dat ze er niet veel beter van zijn geworden.
Kerdijk heeft een analyse gemaakt over salarisaanpassing. Zij komt tot de conclusie dat de regering de onderwijssector duidelijk heeft benadeeld. Bovendien zijn de prijzen van levensonderhoud ook gestegen. Het Syndicaat heeft het resultaat van haar analyse met de Confederatie van Landsdienaren (COL) besproken. Zij heeft ook gerapporteerd dat er onrust is bij de leden omdat de aanpassing nauwelijks iets voorstelt.
Voorzitter Hugo Blanker van COL heeft aangegeven dat hij via de media heeft vernomen dat de regering een overeenkomst heeft bereikt over de loonaanpassing voor landsdienaren. Dit terwijl de COL ook een van de onderhandelingspartners was. “Wij hebben gesteld dat als de regering met andere organisaties een deal heeft gesloten, dat het duidelijk niet mede namens ons is geschied. Kennelijk had de regering verwacht dat de achterban van de COL in verzet zou komen tegen de krakkemikkige overeenkomst met de andere organisaties. Daardoor zou de regering de mogelijkheid hebben om de COL de zwarte Piet toe te spelen”, wordt aangegeven.
De COL had onder andere 50 %, loonaanpassing geuit en een aanvaardbaar niveau van goederen en diensten. Vanaf de aanpassing van de lonen zijn de prijzen alleen maar enorm gestegen en de koers op hol geslagen. Voor de leerkrachten blijft het problematisch om in hun levensonderhoud te voorzien, zegt Kerdijk. “Dit heeft natuurlijk directe implicaties voor het functioneren in de klas en voor de financiële aspecten voor verdere vorming. Deze voorspelling is gedaan aangezien de aanpassing geen soelaas biedt. “Het is overduidelijk, dat de ‘onderhandelaars’ voor de leerkrachten wederom ervoor gezorgd hebben, dat deze loongroep er niet goed vanaf is gekomen”, stelt het Syndicaat ‘Wi Sa Strey’.
U kunt de analyse hier downloaden.
- Volksgezondheid: Plaatsen van modebeugels gevaarlijk!..
- Somohardjo ziet Nasier Eskak graag als volgende BIZA-minist…..
- Laatste woord nog niet gezegd over onregelmatigheden Inter-…..
- DNA versterkt Aanbestedingswet om corruptie en inefficiënti…..
- Symbolische steun en blijvende uitdagingen:..
- Temperatuur daalt, afwisselend zon en bewolking..
- Delegatie Standard & Poors over twee weken in Suriname …..
- Na rechterlijke comparitie: SVB tijdelijk terug naar oude s…..
- Geen speciale wetgeving nodig om ‘local content’ te bescher…..
- Kamala Harris waarschuwt voor tweede presidentschap Trump..
- Arnold Herman Ristie (88) Amsterdam 27-10-2024..
- COP16: Landen lanceren natuurcoalitie..
- Meteodienst: Kans op kortdurende, zware onweersbuien..
- Ministry of Justice and Police investigates abuse in detent…..
- Padieboeren hebben weer problemen bij het inzaaien..
- COP16: Santokhi roept op tot wereldwijde samenwerking..
- IMF onder de indruk van resultaten die Suriname bereikt hee…..
- Raghoebarsing verzekert: ‘Regering sluit geen leningen op b…..
- Ori kan geen volledige zekerheid bieden voor schoolstart op…..
- ABP-BIZA: ‘Wel veel mis bij BIZA’..
- VSB bezorgd over nieuwe werkvergunningsprocedure buitenland…..