Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden, ‘Wi sa Strei’, is absoluut niet tevreden met de salarisaanpassing die onlangs overeengekomen is tussen de regering en Ravaksur plus. Jolanda Kerdijk, voorzitter van het Syndicaat, zegt aan Go Suriname dat er binnenkort een algemene ledenvergadering zal worden gehouden om de salarisaanpassing te bespreken. Nadat leerkrachten het nieuwe salaris eind oktober hebben ontvangen, merken ze dat ze er niet veel beter van zijn geworden.
Kerdijk heeft een analyse gemaakt over salarisaanpassing. Zij komt tot de conclusie dat de regering de onderwijssector duidelijk heeft benadeeld. Bovendien zijn de prijzen van levensonderhoud ook gestegen. Het Syndicaat heeft het resultaat van haar analyse met de Confederatie van Landsdienaren (COL) besproken. Zij heeft ook gerapporteerd dat er onrust is bij de leden omdat de aanpassing nauwelijks iets voorstelt.
Voorzitter Hugo Blanker van COL heeft aangegeven dat hij via de media heeft vernomen dat de regering een overeenkomst heeft bereikt over de loonaanpassing voor landsdienaren. Dit terwijl de COL ook een van de onderhandelingspartners was. “Wij hebben gesteld dat als de regering met andere organisaties een deal heeft gesloten, dat het duidelijk niet mede namens ons is geschied. Kennelijk had de regering verwacht dat de achterban van de COL in verzet zou komen tegen de krakkemikkige overeenkomst met de andere organisaties. Daardoor zou de regering de mogelijkheid hebben om de COL de zwarte Piet toe te spelen”, wordt aangegeven.
De COL had onder andere 50 %, loonaanpassing geuit en een aanvaardbaar niveau van goederen en diensten. Vanaf de aanpassing van de lonen zijn de prijzen alleen maar enorm gestegen en de koers op hol geslagen. Voor de leerkrachten blijft het problematisch om in hun levensonderhoud te voorzien, zegt Kerdijk. “Dit heeft natuurlijk directe implicaties voor het functioneren in de klas en voor de financiële aspecten voor verdere vorming. Deze voorspelling is gedaan aangezien de aanpassing geen soelaas biedt. “Het is overduidelijk, dat de ‘onderhandelaars’ voor de leerkrachten wederom ervoor gezorgd hebben, dat deze loongroep er niet goed vanaf is gekomen”, stelt het Syndicaat ‘Wi Sa Strey’.
U kunt de analyse hier downloaden.
- Suriname treedt officieel toe tot IDA..
- Korps Politie Suriname feliciteert lichting november 2004, …..
- Betaling vuilophaal werd belemmerd door juridische complica…..
- Finabank obligatie van US$ 20 miljoen vandaag ingegaan..
- Prudent financieel beleid..
- Het niveau van het parlement dient gewaarborgd te worden..
- Santokhi terug na buitenlandse missie..
- Mannen op zijn erf overvallen terwijl hij naar dia’s …..
- Strenge controle ECD in supermarkten te Welgedacht A en Bom…..
- Nancy Zeefuik zingt fosten singi..
- Defensie wacht op budget voor renovatie militaire gebouwen..
- Politie beboet buschauffeurs voor verboden afslag..
- Eclac: Suriname bij koplopers in toename exportgroei 2024..
- Geen rooster van aftreden partijvoorzitter..
- Gezin van 10 dakloos door woningbrand..
- NK 2024: ‘Kunst is vrijheid én creatie!’..
- Nieuwe energietarieven voor 3 maanden geldig..
- Politie zal streng optreden tegen verkeersovertreders..
- IMF begonnen aan 8e review..
- Brunswijk: regering beraadt zich over tenminste één hectare…..
- Inheemse vrouwen Para-Oost versterken toekomst met duurzaam…..