Wi ab’ bribi in Natio

“Wi ab’ bribi in Natio,” is de titel van Psycho’s jongste videoclip. De videoclip kwam op 2 juni uit op het YouTube kanaal van Telesur, de sponsor van dit project. Hij is inmiddels al meer dan 13.000 keer bekeken. Volgens Priscilla Graanoogst, publiciteitsmedewerker bij Telesur, vond het bedrijf het zonde dat er nog geen videoclip van dit nummer was opgenomen.
“Het nummer is niet alleen, heel nationalistisch, maar hij wekt ook de strijdlust in je op,” zegt Graanoogst enthousiast. Bovendien vindt de leiding van Telesur, het verhaal achter het nummer zeer mooi. Het nummer is uitgekomen in 2019. Volgens de artiest Psycho, was hij zeer trots op ons Nationaal elftal, na de wedstrijd Suriname-Nicaragua, waarbij Suriname met zes tegen nul won.
Dezelfde avond dook hij de studio in en enkele uurtjes later kwam het nummer uit. “Ik wilde een ode brengen aan de Surinaamse spelers,” zegt hij lachend. Volgens Graanoogst geeft dit alles aan dat Psycho eerder al het geloof had in Natio, terwijl vele Surinamers dat geloof nog niet hadden. ”Niemand had hem gevraagd, het nummer op te nemen, hij heeft uit zichzelf de kosten gedekt. Waarom zou je hem die grani dan niet geven?”
Volgens Psycho was dit nummer het meest gericht op de Surinaamse spelers. Binnenkort komt er een remix uit, voor het gehele Natio team. Ook voor dit project zal Telesur de grote sponsor zijn. De leuze “Wi ab’ bribi in Natio,” is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de meest voorkomende taki’s in Suriname.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald