WhatsApp stopt ondersteuning voor oude telefoons vanaf 1 november

WhatsApp stopt vanaf 1 november met de ondersteuning voor een aantal Android-telefoons en iPhones. Mensen met oudere toestellen kunnen de berichtendienst vanaf dat moment niet meer gebruiken, schrijft het bedrijf op een ondersteuningspagina.
IPhones moeten vanaf 1 november dit jaar draaien op iOS 10 of nieuwer. De iPhone 5 is het oudste toestel dat nog op deze software draait. Voor oudere iPhones, zoals de iPhone 4 en 4S, stopt de ondersteuning vanaf dat moment.
Android-toestellen moeten vanaf november draaien op Android 4.1 of nieuwer. Deze versie van het door Google ontwikkelde besturingsprogramma verscheen inmiddels negen jaar geleden.
Gebruikers die in bezit zijn van een toestel waarvoor de ondersteuning ophoudt, moeten overstappen naar een nieuwere telefoon om gebruik te kunnen blijven maken van de dienst.
Hier vind je welke versie van Android draait op jouw toestel- Open de instellingen van je telefoon en scroll naar beneden- Klik op ‘Over de telefoon’.- Bekijk bij ‘Softwareversie’ welke versie van Android op je telefoon draait.
Hier vind je welke versie van iOS draait op jouw toestel- Open de Instellingen-app van je telefoon.- Scroll naar beneden en klik op ‘Algemeen’.- Klik bovenaan op ‘Info’- Achter het kopje ‘Softwareversie’ staat welke versie van iOS er op je iPhone draait.
NU.nl