WhatsApp komt met pottenkijkersbeveiliging voor pikante chats

Berichtendienst WhatsApp komt met een update waarmee je berichtjes van je geheime liefde of chats met pikante foto’s kunt beveiligen. Die gesprekken kunnen alleen ontgrendeld worden met een wachtwoord, gezichtsherkenning of een vingerafdruk.
“We denken dat deze functie goed is voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid. Maar ook voor de momenten dat iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een extra speciale chat binnenkomt”, legt WhatsApp uit in een blogbericht.
In de nieuwe versie van WhatsApp kunnen gebruikers een chatgesprek selecteren en in een beveiligde map onderbrengen. Als een gesprek eenmaal in de beveiligde map staat, ontvangt de gebruiker ook geen automatische meldingen meer.
De berichtenapp kondigt meer updates aan voor de komende maanden. Zo moet het onder meer mogelijk worden om aangepaste wachtwoorden voor chats in te stellen.
“Daarmee kun je een uniek wachtwoord gebruiken dat niet hetzelfde is als het wachtwoord dat je voor je telefoon gebruikt”, zegt WhatsApp.