‘What I Know’ van Koyeba draait om gerechtigheid

23/08/2020 22:02 – Shanavon Arsomedjo
De inspiratie voor ‘What I Know’ putte King Koyeba uit de wrede dood van de zwarte George Floyd door een blanke politieagent. : FB King Koyeba  
PARAMARIBO – “What I know is what I see Jah Jah. I believe in Your dream, Jah Jah. Bikasi no wan di de leki Yu, Papa. Yu na bigin nanga kaba, Alpha nanga Omega.” Met deze beginregels van ‘What I know’ wil King Koyeba benadrukken dat alleen wat de Schepper bepaalt, waargemaakt kan worden.
De inspiratie voor dit nummer putte de artiest uit de ontstane opstand na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door een blanke agent. Koyeba voelde zich verplicht om van zich te laten horen, omdat hij ook deel uitmaakt van de black community. Het nummer is een productie van Platinum Plug en een collaboratie met Jerra Nelo en Louis G. In ‘What I know’ worden de scheve verhoudingen in de wereld bezongen. “Hoewel een grote groep mensen strijd levert voor gerechtigheid, zijn er anderen die ons elk recht willen ontnemen.”
In het nummer pleit Koyeba niet alleen op voor de Srananman, maar ook voor de misdeelde Afrikanen. “De armen worden armer, terwijl de rijken steeds rijker worden.” Hij blijft ondanks alles op God vertrouwen en weet dat het eens goed komt. De dancehall- en reggae-artiest wil elke maand een nieuw nummer uitbrengen, omdat hij er genoeg heeft liggen. “Ik ben elk weekend bezig met de andere Platinum Plug-artiesten, dus ik heb voldoende nieuwe songs.” Hij bereidt zich voor op het moment waarop hij weer shows kan geven. In september zal hij weer op Europese podia te bewonderen zijn.
Uw browser ondersteunt helaas geen iFrames
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname