Wetgeving cruciaal om ondernemerschap te stimuleren

Wetgeving is van enorm belang om ondernemerschap te stimuleren. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) voert daarom het “Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project” uit, met als doel (wettelijke) hervormingen voor het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap door te voeren, voornamelijk op de Wet Onroerende goederen.
Voor de uitvoering van dit project heeft EZ een lening ontvangen van de Wereldbank. Op 23 mei is er een korte informatiesessie over het project gehouden voor districtscommissarissen, hun vertegenwoordigers en directeuren van EZ. Susan Bansropansingh, coördinator van de afdeling Competitiveness Unit Suriname (CUS) tevens component coördinator, en de social specialist, Reana Burke hebben bij deze gelegenheid het geheel belicht.
Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is ook betrokken bij het SCSD-project. Waar EZ zich bezighoudt met het verbeteren van managementcapaciteit, investering in productiviteit, upgraden en het bijstaan van kleine en middelgrote ondernemingen als ook directe steun en hervorming van het investeringklimaat, zal NH zich bezighouden met het oprichten van de Delfstoffen Autoriteit van Suriname. Het SCSD-project is in 2021 van start gegaan en zal duren tot juni 2025.