Werkruimtes die NH-minister Abiamofo bezocht zijn ontsmet

De werklocaties die door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zijn bezocht zijn ontsmet. Minister Abiamofo heeft het directieteam de opdracht gegeven, om volgens het COVID-19-protocol de nodige maatregelen te treffen ter bescherming van niet alleen het personeel, maar ook burgers. Naast de NH-topman is ook het managementteam in verplichte thuisquarantaine.
Intussen zijn de werkruimten van het Centraal kantoor van NH, het Bauxiet Instituut Suriname (BIS) en de Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector (OKGS) vandaag volgens de aanwijzingen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontsmet. Aangezien de bewindsman vorige week op werkbezoek was bij het BIS en de OKGS, is uit voorzorg dit besluit genomen. Deze afdelingen zijn nog gesloten vanwege ontsmettingswerkzaamheden.
Vooruitlopend op de test en de uitslag van de minister zijn op 13 oktober reeds enkele werkruimten op het Centraal kantoor ontsmet. Ook het team dat met de bewindsman naar Poesoegroenoe was afgereisd, is vanaf 13 oktober in thuisquarantaine.
De leiding benadrukt verder dat de COVID-19-protocollen nauwlettend worden gevolgd. Vanaf 19 oktober zijn het Centraal kantoor NH, BIS en OGKS weer normaal open voor de medewerkers en het publiek.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald