De werknemers van De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) zijn vandaag naar het regeringsgebouw getogen om hun misnoegen te uit over het uitblijven van toelagen waarop zij aanspraak zeggen te maken. Langer dan zes maanden zijn de werknemers niet uitbetaald voor hun overuren en de subsidies worden niet overgemaakt vanuit het ministerie van Financiën & Planning.
Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft begrip getoond voor de situatie en hij zal het probleem van de STVS vandaag aankaarten bij de minister van Financiën en Planning en de president tijdens de regeringsraadvergadering. Het is een serieuze zaak, zegt Brunswijk. Hij wil een gesprek tussen Financiën en het bedrijf.
Een deel van de STVS-medewerkers is ambtenaar en via het kabinet van de vicepresident bij de STVS geplaatst. Aan Financiën werd door de STVS gevraagd om aan de ambtenaren meer dan 30 overuren per maand in rekening te mogen brengen. Financiën heeft negatief gereageerd op deze wens en stelt zich op het standpunt dat:
Het overschrijden van 30 overuren wordt aan slechts selecte groepen toegestaan.
De 30 overuren die ambtenaren bij de STVS declareren, wordt wel uitbetaald. Financiën staat niet toe dat er boven de 30 overuren wordt gedeclareerd.
De STVS heeft mogelijkheden tot het verdienen van eigen middelen en ontvangt reeds subsidie van staatswege. Het bedrijf moet mogelijkheden zoeken om zichzelf te bedruipen.
Bij schrijven d.d. 6 december 2024 is dit nogmaals aan de STVS-directeur als volgt vastgelegd: ‘overheidsbreed zijn er maatregelen genomen om de uit de hand gelopen overuren te beteugelen, ook voor subsidie-ontvangende instellingen. Het toepassen van 30 overuren per maand dient een incidenteel karakter te hebben en is niet bedoeld als automatische maandelijkse toeslag voor medewerkers’.
Verder werd meegedeeld dat de STVS al een overheidsbijdrage ontvangt voor de dekking van haar personeelskosten, evenals subsidies voor zowel goederen en diensten als investeringen. De staatsbegroting vereist zorgvuldige prioritering, waarbij essentiële diensten zoals gezondheidszorg, sociale uitkeringen, afvalverwerking en veiligheid voorrang krijgen. Staatsbedrijven die in principe kostendekkend of winstgevend kunnen opereren, moeten dit ook daadwerkelijk nastreven om onnodige druk op de begroting te voorkomen, vindt Financiën.
Mondeling is verder aan de STVS kenbaar gemaakt dat indien het staatsbedrijf diensten levert aan kabinetten en ministeries, zij daarvoor declaraties moet indienen en zo behoorlijke inkomsten kan genereren, zoals particuliere bedrijven dat ook doen. Het is algemeen bekend dat vrijwel alle overheidsdiensten over budgetten beschikken voor communicatie en voorlichting.
- PRESIDENT RUSLAND..
- RVI-PROGRAMMA: MOOI, MAAR TEVEEL RUIS EN TE WEINIG TRANSPAR…..
- Santokhi vraagt 28 zetels bij komende verkiezingen..
- Bewolkt maar grotendeels droog..
- Politie pakt 614 verdachten op in januari: Sterkere aanpak …..
- Zeker 40 doden bij busongeluk in Mexico..
- Santokhi: “Suriname kan zich ontwikkelen met een miljoen me…..
- Rudolf Willem Otmar Dest (77) Voorhout 3-2-2025..
- Ilse Marie Liesdek – Dompig (89) Amsterdam 4-2-2025..
- Trumps bevriezing van hulp veroorzaakt chaos over de hele w…..
- “Alle gronden moeten worden teruggegeven aan het Palestijns…..
- Afwisselend weer zondag..
- Ontwikkelingspotentieel binnenland optimaal benutten..
- Slechts 19 procent kiesgerechtigden heeft vooralsnog gegeve…..
- Santokhi tijdens megameeting: “Ze schelden ons uit omdat ze…..
- Strategische MoU’s ondertekend voor investeringen in …..
- Mogelijk regen dit weekend..
- Suriname en Frans Guyana versterken militaire samenwerking …..
- Somohardjo: President handelt selectief bij Landvreugd..
- President Santokhi opent tentoonstelling Diaspora Business …..
- Inter Wanica pakt volle buit tegen Leo Victor..