Na de Nationale Dialoog is een monitoringsteam ingesteld om het regeringsbeleid te evalueren en feedback te verzamelen. Op 11 december 2023 heeft presidentChandrikapersad Santokhi de werkgroep ‘Structuur en Communicatielijnen met betrekking tot de Nationale Dialogen’ geïnstalleerd. Dit team fungeert als klankbord voor het regeringsbeleid en bestaat uit vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, vakbonden en buitenparlementaire politieke partijen. Op donderdag 7 november 2024 is de werkgroep gestart met gesprekken met de deelnemers van de Nationale Dialoog om feedback te verzamelen over het beleid van de regering.
De Nationale Dialoog, die vorig jaar begon, vormt de basis voor deze gesprekken. Alven Roosveld, voorzitter van de werkgroep, benadrukt dat het doel is om de ervaringen van de bevolking met het regeringsbeleid terug te koppelen naar de regering via deze groep. Uit de eerste gesprekken blijkt dat er nog veel werk te verzetten is en dat de verwachtingen van het beleid in sommige gevallen niet zijn waargemaakt. “We hebben nog zeven maanden te gaan. De afspraken die vandaag zijn gemaakt, houden in dat we de ontvangen feedback zorgvuldig zullen analyseren.
We zullen onderzoeken waarom de voorgestelde plannen niet volledig zijn gerealiseerd en prioriteren welke stappen nog gezet moeten worden. We voeren uit wat mogelijk is en waar nodig passen we bij”, aldus Roosveld. Hij voegt eraan toe dat de samenleving nog steeds vertrouwen in de regering heeft, maar vraagt wel om prioriteit te geven aan projecten die het meeste impact hebben. De structuur van de werkgroep is opgebouwd rond drie hoofdclusters: sociaal, maatschappelijk en financieel-economisch. Deze clusters bestrijken de belangrijkste thema’s van de samenleving en zorgen ervoor dat de feedback van verschillende maatschappelijke groepen effectief wordt teruggekoppeld naar de overheid. In de komende weken zijn er bijeenkomsten gepland op 14, 21 en 28 november voor de verschillende clusters, waarbij ministers van de respectieve ministeries aanwezig zullen zijn. “Bijvoorbeeld, voor het cluster gezondheidszorg is de minister van Volksgezondheid uitgenodigd, terwijl voor het onderwerp afvalbeheer de minister van Openbare Werken aanwezig zal zijn”,legt de voorzitter uit. Deze sectorale gesprekken stellen beleidsmakers in staat gerichte feedback van de gemeenschap te ontvangen en samen te werken aan oplossingen.
Volgens Roosveld kan de regering het beste beleid ontwikkelen, maar als het beleid niet aansluit bij de behoeften van de samenleving, moet er ruimte zijn voor bijsturing. “Het is essentieel dat het beleid in lijn is met de verwachtingen en behoeften van de burgers”, merkt Roosveld op.
- Nieuw stadion Albina moet over zes maanden af zijn..
- Bezoekers kunnen langs bij 16 musea tijdens Museumnacht en …..
- Meer belangstelling voor Franse dagen dit jaar..
- Bronto Somohardjo appointed as lead candidate for PL in 202…..
- Project ‘Women in leadership and democracy’ versterkt polit…..
- Grote brand verwoest verlaten hotel aan Mr. Eduard J. Bruma…..
- Voormalig Silver Bird hotel afgebrand..
- Succesvolle Afsluiting van French Days in de Palmentuin..
- Winkelierster mishandeld en beroofd..
- Faizel Pinas Kroon tot Mr. Suriname 2024..
- Bee: tweede wijziging kiesregeling vóór 31 december een fei…..
- Waarschuwing – Gruwelijke Beelden -Wereld Kijkt Toe b…..
- Grote brand verwoest verlaten hotel aan Eduard Brumastraat..
- Quincy Jones, Muzieklegende, Overleden op 91-jarige Leeftij…..
- Klaar voor de verkiezingsdag!..
- Jhakry: “Brunswijk’s promise is just stage talk”..
- Robinhood verovert negende Presidents Cup..
- Kamala Harris of Donald Trump?..
- Bezoek van waarnemend-president Brunswijk aan veroordeelden…..
- Boeren wijten lage opbrengst oogst aan slechte kwaliteit za…..
- Criminelen schieten op helikopter die politieagenten vervoe…..