Weer meer dan 3.000 coronadoden in 24 uur in Brazilië

In Brazilië zijn voor de tweede dag op rij binnen 24 uur meer dan 3.000 coronadoden geregistreerd, meldt het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. Het afgelopen etmaal zijn 3.438 sterfgevallen geregistreerd, ruim tweehonderd minder dan op vrijdag toen de teller bij 3.650 bleef steken, dat was een dagrecord.
Het vorige dagrecord dateert van dinsdag. De Braziliaanse autoriteiten meldden toen 3.251 geregistreerde overledenen als gevolg van COVID-19.
Brazilië breekt de afgelopen weken het ene na het andere grimmige record. Donderdag werden voor het eerst meer dan 100.000 besmettingsgevallen vastgesteld. Dat aantal lag gisteren iets lager. De afgelopen 24 uur werden 85.948 nieuwe gevallen vastgesteld, ruim duizend meer dan op vrijdag.
Brazilië heeft zowel het één na hoogste aantal coronabesmettingen ter wereld als het één na hoogste dodental na de Verenigde Staten. Volgens gegevens van de Johns Hopkins Universiteit zijn er in Brazilië al ruim 12,4 miljoen besmettingen vastgesteld sinds het begin van de coronapandemie. In totaal overleden al ongeveer 307.000 personen in Brazilië aan de gevolgen van het longvirus.
De Telegraaf

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald