Weer lijk in vat aangetroffen

Er is wederom een lijk in een vat aangetroffen. Het vat is door een visser gesignaleerd en die heeft de politie op de hoogte gesteld. Rachel Deekman, hoofd van de Public Relations van het Korps Politie Suriname, heeft in het programma Bakana Boskopu op Pipel FM bevestigd, dat de politie rond kwart voor elf een melding binnenkreeg van een lijk in een vat.
Een visser zou het vat hebben gesignaleerd dat op de Surinamerivier dreef. De man zag kleren hangen uit het vat wat reden genoeg was voor hem om de politie daarvan in kennis te stellen.
Politie-eenheden zijn naar de plek getogen waar het vat is aangetroffen, te weten nabij Leguana Park te Para. De politie komt op een nader tijdstip met meer informatie.
Op 28 november is eveneens op soortgelijke wijze een lijk van de 32-jarige Colombiaan Serrato Novao Victor Enrqut in een vat drijvend op de Surinamerivier aangetroffen. Twee opvarenden op de Surinamerivier hebben het ontzielde lichaam, ter hoogte van Domburg, gesignaleerd. Zij schakelden de politie in. Het lijk van Serrato was in een vat geplaatst, dat voorzien was van drie sloten, waarbij zijn voeten zichtbaar waren.
De politie van het bureau Domburg heeft overige instanties ingeschakeld en de locatie aangedaan. Op grond van de aangetroffen letsels op het lijk dat gekneveld was, bestaat het vermoeden dat Serrato is vermoord en daarna in het vat in de rivier is gedumpt.
Dit misdrijf wordt door de onderzoekers in relatie gebracht met een zaak van vermissing/gijzeling die de politie op 25 november kreeg. Volgens die melding was Serrato door twee neppolitieagenten gegijzeld. Gelet op zijn kleding hebben vrienden het ontzielde lichaam positief herkend als te zijn dat van Serrato.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald