Weer langdurig overleg regeringstop en ex-president

14/01/2021 01:07 – Ivan Cairo

 
PARAMARIBO – President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben zaterdag op zondag een langdurig onderhoud gehad met ex-president Desi Bouterse. Dat stelde vicepresident Brunswijk woensdag tijdens een persconferentie op vragen van de pers. Het gesprek heeft in het presidentieel paleis plaatsgevonden en heeft geduurd van zeven uur ’s avonds tot zeker vijf uur de volgende ochtend.
Brunswijk zei omstreeks vijf uur te zijn vertrokken met achterlating van de twee andere politici. Door de overheidsvoorlichting is geen ruchtbaarheid gegeven over deze ontmoeting. De vicepresident heeft aangegeven dat gesproken is over het verloop van de transitie. Ook is gesproken over voorzieningen die de ex-president van staatswege nog moet krijgen. Reeds is een periode van zes maanden verstreken en werd hierover daarom overleg gevoerd met Bouterse “en zaken die hij moet afstoten”.
Brunswijk stelde verder dat hoewel urenlang is gesproken er geen “afspraken” zijn gemaakt. Mogelijk komt er, aldus de vicepresident een vervolggesprek met Bouterse om zaken af te ronden. Voordat de nieuwe regering in juli vorig jaar aantrad hadden de toen aankomende president en vicepresident ook langdurige gesprekken gevoerd met Bouterse, toen nog president. Onder meer werden afspraken gemaakt omtrent de vervroegde machtsoverdracht, maar volgens insiders zijn er ook politieke afspraken gemaakt door de leiders.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname