Weer een explosie bij Suri Change in Amsterdam

Bij een vestiging van Suri Change in de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost heeft vannacht lokaled tijd weer een explosie plaatsgevonden. Het is niet bekend of er iets is buit gemaakt. De politie heeft nog niemand aangehouden, meldt de Amsterdamse zender AT5.
Bij Suri Change was het eerder deze week ook al raak met explosies. In de nacht van dinsdag op woensdag werden er bij drie verschillende vestigingen explosieven geplaatst. Dat gebeurde toen bij de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West, de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost en bij de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost.
Bij het filiaal in Amsterdam-Zuidoost heeft vannacht weer een explosie plaatsgevonden. Dit gebeurde rond 04.00 uur vannacht. De politie schrijft in een persbericht dat kort daarvoor de verdachte in het zwart gekleed met een tenger postuur uit de richting van het Nellesteinpad kwam. Na de explosie vluchtte hij in dezelfde richting
Net als de vorige keer is er schade bij het geldwisselkantoor. Dit keer is de deur eruit geblazen. Van een mogelijk motief is nog niets bekend. Volgens de politie was er bij de explosie van vannacht dezelfde werkwijze gebruikt als de drie explosies van een paar dagen eerder. Daarom wordt er rekening gehouden met een mogelijk verband tussen de explosies.
Het hoofdkantoor van Suri Change in Rotterdam werd twee maanden geleden binnengevallen door de politie.