‘We willlen juist geen gewelddadige jongeren’

12/04/2021 19:14 – Gilliamo Orban

 
PARAMARIBO – Dorpshoofd Patrick Mande van Witsanti is er niet over te spreken dat jongemannen van zijn dorp betrokken zouden zijn bij het beroven van een taxichauffeuse van haar voertuig. Bij het signaleren van de auto te Powaka heeft de politie één van de verdachten doodgeschoten. “Ik weet niet of de andere jongemannen gewond zijn geraakt, maar dit is een schande voor het heel dorp”, zegt Mande tegen de Ware Tijd.
Hij wijst erop dat de politie – op verzoek van het dorpsbestuur – in maart nog een infosessie heeft gehouden over onder meer alcoholmisbruik, drugsgebruik en tienerzwangerschap en de gevolgen daarvan. Het dorpsbestuur beoogt met deze activiteiten zowel jong als oud van deze zaken te behoeden. “We worden nu juist geconfronteerd met geweld van de jongeren. Misschien was het een drugsprobleem en als je geen geld hebt, ga je roven”, meent de kapitein. De verdachten hebben de infosessie van de politie niet bijgewoond.
Mande benadrukt dat de doodgeschoten man niet woont in het dorp, maar dat zijn ouders zich wel enkele jaren terug hebben gevestigd te Witsanti. Hij bezocht hen regelmatig. “Hij leek me een rustige jongeman, maar het staat op niemands voorhoofd te lezen dat die een rover kan zijn”, zegt de kapitein. De andere jongens zijn wel van Witsanti.
Mogelijk maakt de jongste van de verdachten geen deel uit van de roversbende. Hij zou gewoon met de anderen op de wandeling zijn geweest toen de politie hen staande hield. Volgens het Korps Politie Suriname hebben de verdachten bij het zien van de wetsdienaren een wapen getrokken, dat achteraf een gasbuks bleek te zijn. De politie heeft toen gericht geschoten. Mande ziet graag dat de advocaten van de jongemannen de zaak aanvechten indien mocht blijken dat de politieambtenaren niet de juiste procedure hebben gevolgd.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname