Wayne Telgt in rvt MI-Glis

10/09/2020 14:52 – Van onze redactie

De nieuwe rvt van MI-Glis is woensdag geïnstalleerd. : CDS  
PARAMARIBO – Wayne Telgt zit in de raad van toezicht (rvt) bij het Managementinstituut voor Grondregistratie en Landinformatiesysteem (MI-Glis). De raad is woensdag geïnstalleerd door president Chandrikapersad Santokhi en wordt voorgezeten door Anenda Veldman. Aditkoemar Sewnandan, Dinesh Kalpoe en Riedo Banai zijn de andere leden. De rvt is benoemd voor vier jaar.
Bij de beëdiging van de leden waren ook Gregory Rusland en Paul Somohardjo, de voorzitters van de NPS en Pertjajah Luhur, alsook minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer aanwezig. Het staatshoofd bleef stilstaan bij de doelstellingen, taken, randvoorwaarden van het systeem van registergoederen en structuur van MI-Glis.
De raad moet toezicht houden op de werkzaamheden van het bestuur en heeft een adviserende rol naar dat bestuur toe. Santokhi gaf de vijf leden mee dat ze good governance moeten waarborgen binnen het MI-Glis en deed een beroep op hen ervoor te zorgen dat de dienstverlening naar het publiek toe wordt verbeterd.
Veldman zei na de overdracht door de gewezen raad aan de slag te kunnen gaan. Ze verwacht dat er veel werk aan de winkel is. De nieuwe raad zal zich beijveren om het vertrouwen aan de samenleving te geven. Daar waar dat vertrouwen enigszins is afgebrokkeld, zal getracht worden dit te herstellen, als Veldman volgens de Communicatiedienst Suriname.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname