Wan Okasi mist duidelijke communicatie vanuit regering

De stichting Wan Okasi die opkomt voor de belangen van personen met een beperking, is niet te spreken over de wijze waarop de regering communiceert met de doelgroep. Voorzitter Aniel Koendjbiharie beklaagt zich over het feit, dat zijn mensen hun uitkeringen nog niet hebben ontvangen. Vaak komt het voor dat de overheid laat is met uitbetalen zonder dat de redenen duidelijk zijn.
Het geld is volgens hem al niet veel en als er laat of niet gestort wordt heeft de doelgroep een groot probleem, stelt de belangenbehartiger. Via LIM FM zei hij, dat hij in het duister tast waarom mensen niet op tijd hun geld krijgen. Normaal hebben de mensen rond de 20 ste van de maand het geld op hun rekening. Maar tot en met 25 september hadden ze niets gemerkt.
Koendjbiharie is van mening dat dit onacceptabel is. Het gaat om de uitbetaling van de koopkrachtversterking en de reguliere uitkering. Volgens hem was dit ook de reden waarom de stichting in januari van dit jaar acties heeft gevoerd.
De voorzitter van Wan Okasi laat tevens weten dat hij vorige week een brief heeft geschreven aan president Chan Santokhi, waarin hij aangeeft dat de belangengroep niet meer wil samenwerken met de voorzitter van de presidentiële werkgroep, Harold Pultoo. Hij stelt voor dat de president Stanley Dijksteel de leiding over de werkgroep toevertrouwt.
Volgens Koendjbiharie heeft de werkgroep sinds 2022 geen resultaten kunnen bereiken. De voorzitter is verontwaardigd over de werkwijze van Pultoo, die volgens hem niet moet denken dat hij onmisbaar is.
Mensen met een beperking zien hun problemen nog steeds niet opgelost, en volgens Koendjbiharie blijven diverse instellingen alleen operationeel doordat zij leningen aangaan om toch diensten aan de doelgroep te kunnen verlenen. De voorzitter benadrukte dat het werk niet alleen op hem mag neerkomen, maar dat ook ouders en verzorgers van mensen met een beperking moeten helpen strijden voor hun belangen.