Waarom zonnebloemolie dik maakt, slecht is en olijfolie juist gezond en goed voor de slanke lijn

GFC NIEUWS- GEZONDHEIDSREDACTIE– Veel mensen gaan ervan uit dat zonnebloemolie erg gezond is, want het is plantaardig. Maar volgens experts is dat beslist niet zo.
Wat is de reden dat steeds meer internationale deskundigen adviseren om geen goedkope zonnebloemolie meer te gebruiken?
GFC Nieuws stelde aan twee experts van Constantin met meer dan 20 jaar ervaring de vraag, wat de reden hiervan is.
“Het is heel moeilijk en duur om zonnebloempitten koud te persen. Fabrikanten kiezen daarom vaak voor een goedkope heftige chemische methode om de olie te persen, bleken, verhitten en de geur helemaal te veranderen. Daarbij wordt bijvoorbeeld ook petroleum en diverse soorten chemische zuren gebruikt om  het spul te ontwaxen”, legt professor dr. Alvarez, die verbonden is aan Constantin, uit aan GFC Nieuws.
De langdurige chemische behandeling van de goedkope zonnebloemolie heeft een negatieve invloed op de structuur, wat resulteert in een toename van omega-6 vetzuren en andere chemische stoffen die erin achterblijven. Het gebruik van deze zonnebloemolie, die eigenlijk helemaal niet meer zo natuurlijk is, heeft uiteraard geen positieve invloed op de gezondheid. Ook bij goedkope sojaolie wordt deze onnatuurlijke methode vaak toegepast.
Een overschot aan omega- 6 vetzuren wordt zeer sterk in verband gebracht met overgewicht, diabetes, hart -en vaatziekten, ontstekingen, gewrichtsklachten en andere ernstige chronische- en acute welvaartsaandoeningen.
“Er ontstaat door teveel inname van teveel omega-6 vetzuren in bijvoorbeeld zonnebloemolie, een zeer scheve balans met de gezonde omega- 3 vetzuren. En dat levert veel gezondheidsproblemen evenals overgewicht op”, stelt een ervaren afslankspecialist van Constantin desgevraagd. Zie ook link > STUDIE
De experts leggen verder uit dat het koud persen van olijfolie en kokosolie veel makkelijker gebeurt. Koudgeperste olijfolie is veel natuurlijker en erg goed voor de gezondheid en slanke lijn.
“Wij adviseren een ieder om te kiezen voor hoge kwaliteit koudgeperste olijfolie extra Vierge (Extra Vierge: deze wordt mechanisch geperst zonder toevoegingen van chemische middelen) in een glazen fles en geen goedkope zonnebloemolie of sojaolie”.
“Olijfolie is veel natuurlijker, rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren, anti- oxidanten, werkt ontstekingsremmend, werkt beschermend bij hart – en vaatziekten, vermindert insulineresistentie (vooral gunstig voor diabetici en dikke mensen), is beter voor de slanke lijn  en geeft tal van andere gezondheidsvoordelen”, stellen de Constantin experts.
Het bericht Waarom zonnebloemolie dik maakt, slecht is en olijfolie juist gezond en goed voor de slanke lijn einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron: GFC Suriname