Waar is de ‘Ghetto’ gebleven?

De huidige regering zit er iets langer dan een maand en er is al veel om erover te zeggen…. beter gezegd, om over te klagen. Maar tussen alle momenten van aantijgingen over verdwenen apparatuur en voertuigen en de vele maatregelen die deze regering door de keel van de steeds armer wordende burgers wil doordrukken, is de stilte vanuit de ‘ghetto’ ontzettend luid aan het worden.

De vele moraalridders die deel uitmaken van de huidige coalitiepartijen die steeds blijven hameren over de benoemingen van burgers en de handhaving van burgers die niet naar hun zinnen zijn, vanwege de politieke voorkeur zijn opvallend stil gevallen over de vele posities die de ‘First lady’ bekleedt en de gelden die zij opstrijkt die gepaard gaan met de diverse functies. En steeds meer lijkt het een strijd te zijn tussen familie en vrienden en partij loyalisten met wat maatschappelijke invloed of kapitaal terwijl de ‘kleine man’ die voor de groei in zetels gezorgd heeft, niet gekend wordt.

Wij kunnen het gevoel maar niet van ons afschudden dat wij zijn beetgenomen en dat het maar een kwestie was van ‘de één vervangen door een ander’ en ‘kijken als wij meer kunnen binnenhalen voor onszelf’. Het heeft er veel van weg dat de president daar zit om ervoor te zorgen dat alleen zijn politieke investeerders, familie en vrienden er beter van moeten worden.

Maar de vraag die wij stellen is ‘Waar is de ‘ghetto’ gebleven?’. Want wij zien de namen van de populaire ‘ghetto propagandisten’ van de VHP op geen enkele kandidatenlijst prijken. Wij zien ze nergens voorgedragen worden voor dc, rvc of andere bestuurlijke functies. Is het omdat zij niet voldoen aan de eisen? Waar zitten ze nu dan? Waren zij slechts stemvee? Zij zullen het met de verhoogde brandstofprijzen, waarmee het levensonderhoud bijzonder moeilijk zal worden, het meest in hun zak voelen. Als het klopt dat de verhoging van de brandstofprijzen niet gelden voor grote bedrijven in de goud-, hout- en visserijsector is het duidelijk dat deze regering er niet is voor de ghetto, maar in dienst van de kapitaalkrachtigen staat.

De politieke propaganda met ‘wo set’ en’ als slogan heeft een vertrouwen gewekt bij de armen uit de ghetto. Waar er aan de ‘ghetto’ hoop was gegeven op een beter bestaan, blijkt nu dat er middels manipulatie alleen hun stemmen zijn binnengehaald voor de 20 zetels. Nu wordt het geld uit de zakken van de minderbedeelden geklopt om benoemingen van adviseurs, echtgenoten, familie, vrienden, kapitaalkrachtigen te betalen.Regering, ga het geld halen bij de goud- en houtconcessionarissen, verhoog concessie gelden, in grondhuurbelasting, verklein belastingontduiking bij de handelaren gelieerd voornamelijk aan de VHP. De regering heeft geen sociaal beleid, dat zien we aan deze maatregelen. Zij zijn er niet voor het totale volk, alleen maar voor een kleine groep kapitaalkrachtigen!

Iem no bari ‘wo set’ en’, if joe no sabi seti wan kondre…… oenoe bar joe Pres.
Ghetto foe Sranan

B.  BurkePlatform Progressieve BurgersEmail: platformprogressieveburgers@gmail.comFB: Platform Progressieve Burgers ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com