Het wetenschappelijk personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), verenigd in de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname (VWPU), blijft in beraad wegens het uitblijven van achterstallige betalingen. Tijdens de algemene ledenvergadering van donderdag 8 mei is besloten om de actie voort te zetten, nu het beloofde lumpsumbedrag nog niet op de rekening van de universiteit is gestort.
ADVERTENTIE
Volgens VWPU-voorzitter Aroenprekash Badal houdt het beraad in dat er voorlopig geen colleges worden verzorgd. Tentamens en toetsen worden nog wel afgenomen, maar de resultaten zullen niet worden verstrekt. Alle andere werkzaamheden worden vooralsnog normaal uitgevoerd.
In een eerdere oproep aan de leden gaf Badal aan dat indien het verschuldigde bedrag vóór woensdag 7 mei zou zijn overgemaakt, het beraad per direct zou worden beëindigd. Nu dit niet is gebeurd, overweegt de VWPU bij uitblijven van een officiële reactie uiterlijk op vrijdag 16 mei verdere verscherping van de acties.
Het universiteitsbestuur, bij monde van voorzitter Shanti Venetiaan, geeft aan niet in staat te zijn om tegemoet te komen aan de eis van het personeel. “We zijn afhankelijk van de overheid. Het ligt niet aan de universiteit, want wij beschikken simpelweg niet over de middelen,” aldus Venetiaan in gesprek met Suriname suriname.
Zij benadrukt dat de ontvangen gelden slechts toereikend zijn voor de uitbetaling van reguliere salarissen. “Er zijn geen reserves om het bedrag voor te schieten. Dat hebben we in het verleden al gedaan, maar nu is dat niet meer mogelijk.”
In een mededeling aan het personeel van 8 mei stelt de VWPU dat er een brief zal worden gestuurd naar de betrokken ministeries, waarin wordt verwezen naar de mondelinge toezegging van de directeur. Volgens die toezegging zou de uitbetaling van de lumpsum slechts afhangen van een nota die nog door de minister van Financiën en Planning moet worden getekend.
De VWPU geeft aan bereid te zijn na te denken over aanpassing van het actiemodel indien er concrete stappen worden gezet. Ondertussen groeit de frustratie onder studenten en onderzoekers op de campus. “We komen om colleges te volgen, maar er wordt niet gedoceerd,” laten studenten weten.
Ook onderzoekers vinden het een vervelende situatie. “Ouders zetten hun kinderen af, maar het onderwijs ligt stil. Dit is niet de manier om zaken aan te pakken.”
- Woningbrand Nickerie mogelijk aangestoken: 2 verdachten in …..
- RBT-Paramaribo houdt man aan die zich als politieambtenaar …..
- Voorzitter DA’91: ‘geen water in de wijn, wij bundelen niet…..
- Verkiezingen onder druk..
- Ruzie over goud mondt uit in steekpartij..
- Officiële lancering programma ‘Royalty voor Iedereen’..
- Jogi: Misleiding en slecht bestuur bij uitgifte bouwkavels …..
- Minister Vorswijk niet op de hoogte van 1000 toewijzingsbri…..
- Reactie op: VHP de feiten achter de cijfers!..
- Grafruiming tussen wet en praktijk (3/slot): ‘Regels stamme…..
- Wilfried James Lieuw-A-Len..
- Politieke partijen niet op één lijn over IMF-vervolgprogram…..
- Korpschef Bryan Isaacs in Georgetown gekozen als Second Vic…..
- OPTSU: geen tweede IMF maar eigen opties benutten voor econ…..
- Nederlandse Tweede Kamer praat slavernijverleden en herstel..
- Mario Robert Sno..
- Ramautarsing: Koersbeheersing wél degelijk hoofdreden valut…..
- Vrouw doet aangifte na verspreiding van naaktfoto door buur…..
- Natin neemt modern ICT-lokaal in gebruik..
- Ex-minister Achaibersing: “Vorige regering handelde te kwad…..
- AWJ en SURVAM onderkennen belang verzekering werknemers..