In verschillende buurten, waaronder Pontbuiten, Fredrikshoop, de Nieuwweergevondenweg en Ephraimzegen, is het huisvuil al twee weken niet opgehaald. Bewoners hebben hun afval op de gebruikelijke afhaalplekken geplaatst, maar het ophalen van vuil blijft uit. Het ministerie van Openbare Werken (OW) erkent de stagnatie en wijst op opstartproblemen bij nieuwe vuilophalers.
Volgens Radjniesh Panchoe, hoofd van de afdeling Vuilophaal bij OW, zijn de vertragingen deels te wijten aan de introductie van nieuwe aannemers, die sinds begin april zijn begonnen met hun werkzaamheden. “Deze aannemers kennen de wijken nog niet goed en hebben begeleiding nodig om hun toegewezen gebieden te leren kennen,” aldus Panchoe.
Sommige aannemers zouden bovendien moeite hebben met het interpreteren van kaarten en instructies, waardoor extra uitleg op locatie noodzakelijk is. “We moeten ze meenemen om grenzen en ophaalroutes aan te wijzen,” zegt hij.
Een andere oorzaak van de stagnatie is de aanhoudende regenval, waardoor straten in de betreffende buurten zijn ondergelopen. In combinatie met diepe kuilen maken deze omstandigheden het moeilijk en soms onmogelijk voor vuilophaalwagens om hun werk te doen. “Twee aannemers hebben hun voertuigen vastgereden en beschadigd doordat water in de machines is getrokken,” meldt Panchoe.
Het ministerie besloot onlangs het contract met enkele bestaande aannemers niet te verlengen. Nieuwe aannemers krijgen nu een jaarcontract, onder meer vanwege de onzekere economische situatie. “De wijken worden via loting toegewezen aan de aannemers. Elke wijk is afgebakend en wordt een week lang begeleid,” legt Panchoe uit. Controleurs van OW zijn intussen uitgestuurd om na te gaan waar het vuil daadwerkelijk is blijven liggen.
Districtscommissaris van Paramaribo-Zuidwest, Fulgence Javinde, uit stevige kritiek op het ministerie. Volgens hem is het probleem al vaker aangekaart, zonder zichtbaar resultaat. “Het vuil blijft soms weken of maanden liggen op straathoeken. Dat is niet correct,” stelt Javinde.
Panchoe benadrukt dat het vuil alsnog zal worden opgehaald door de aannemers die verantwoordelijk zijn voor de getroffen gebieden. Hij erkent dat het achterblijven van vuil kan leiden tot onhygiënische omstandigheden, zeker in combinatie met regenval.
“Voorbijgangers moeten nu soms door vuil water lopen. Dat is onacceptabel. We doen er alles aan om dit snel recht te trekken,” besluit hij.
- SRD 1500 voor ambtenaren in april en mei goedgekeurd in spo…..
- Centrale Bank van Suriname houdt US$-valutaveiling..
- Miss Suriname 2025 en Miss World Suriname 2025 klaar om Sur…..
- Integere politici..
- Wifi-project op middelbare scholen bijna afgerond: Nickerie…..
- Groenhartpark in Saramacca in ontwikkeling; 60 van de 90 bo…..
- NPS belofte: ‘corruptie zal worden aangepakt’..
- Hypermodern nieuw pand voor Volksgezondheid..
- Structuurvisie moet ruimtelijke inrichting Suriname onderst…..
- Journalist Annelies Brinkman (59) overleden..
- Rovers slaan genadeloos toe bij gezin tijdens woningoverval..
- PCS-patiënt vermist na verwoestende brand..
- Houten volkswoning komt tot leven in theaterstuk ‘Oso Tori …..
- Sewdien: “Rijstsector moet beschermd worden tegen wereldwij…..
- Sluipende US-heffingen en de invloed ervan op Suriname..
- Amoksi: ‘Rechtsbescherming en veiligheid zijn speerpunten…..
- VN-handelsagentschap wil dat VS arme staten ontziet van tar…..
- Nadere kennismaking met DNA-kandidaten A20 tijdens Freida N…..
- Menke ziet geen noemenswaardige veranderingen meer in stemg…..
- Personeel Volksgezondheid neemt direct intrek in modern hoo…..
- Het vertrouwensbeginsel!..