VSB en SBV ondersteunen girale en digitale betalingen Surinaamse Brouwerij

Het initiatief van de Surinaamse Brouwerij om het giraal en digitaal betalen verder te stimuleren wordt toegejuicht door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). Gehoopt wordt dat dit voorbeeld ertoe zal bijdragen dat meerdere bedrijven deze manier van betalen opvolgen.
Het gebruik van contant geld is in meerdere landen langzaam aan het afnemen. De VSB en SBV werken nauw samen met onder andere de regering en Centrale Bank van Suriname aan het verder stimuleren van het elektronisch betaalverkeer en financiële inclusie.
VSB-voorzitter Bryan Renten is een grote voorstander van verdere giralisering van de economie. “Onze cultuur van cashbetalingen brengt steeds meer risico’s met zich mee voor bedrijven die moeten leveren aan winkels. Maar het is ook een voedingsbodem voor zwart geld,” zegt Renten. Andere bedrijven en winkeliers worden aangemoedigd om ook over te gaan tot dit model.
Er wordt door de banken hard gewerkt aan een efficiënt, transparant en veilig betalingsverkeer door het stimuleren van girale en digitale betalingen. Ook wordt hiermee witwassen en terrorismefinanciering gereduceerd, die een bedreiging vormen voor het financiële systeem. “Het gebruik van digitale betaaloplossingen draagt bij aan het gemak voor de klanten, vertrouwen in het financiële systeem van het land en de verhoging van de efficiëntie van banken,” zegt SBV-voorzitter Eblein Frangie.
De Surinaamse Brouwerij zal aan alle klanten die leveringen cash willen betalen een extra cash transaction charge van 0.5 procent doorberekenen. Hiermee wil het bedrijf cashless en digitale betalingen stimuleren om hiermee de veiligheid en gezondheid van de medewerkers en klanten beter te kunnen waarborgen.
Klanten worden in de gelegenheid gesteld om vooraf een bankovermaking te doen of via een mobiel POS-apparaat te betalen bij de sales vertegenwoordigers, meldt de VSB.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald