VS en Suriname halen (militaire) banden aan

13/01/2021 16:55 – Van onze redactie

President Chandrikapersad Santokhi (l) neemt symbolisch de schenking van admiraal Craig Faller in ontvangst. : Amerikaanse ambassade  
PARAMARIBO – Admiraal Craig S. Faller, commandant van the US Southern Command, heeft woensdag tijdens zijn eendaags bezoek aan Suriname de militaire vriendschapsbanden tussen beide landen verder aangehaald. Hij had een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi en Defensieminister Krishna Mathoera en zat om de tafel met verschillende kopstukken uit het leger.
Aan het staatshoofd overhandigde Faller vier ventilatoren en dertien dozen medische apparatuur en benodigdheden. De donatie heeft een waarde van zeshonderdduizend US dollar. De spullen zullen door het ministerie van Volksgezondheid worden ingezet in de Covid-19-strijd.
Faller: “Ik word herinnerd aan de banden die onze landen delen. Suriname wordt in de Verenigde Staten gezien als een partner met wie we verschillende zaken delen, zoals democratie, respect voor wet en recht en mensenrechten en onze toewijding om de veiligheid van onze gedeelde omgeving op het westelijk halfrond te beschermen.” Als commandant van the US Southern Command, gevestigd in Miami, heeft Faller de leiding over militaire operaties op het westelijk halfrond.
De admiraal had woensdag ook een ontmoeting met Surinaamse militairen die hebben geparticipeerd in het uitwisselingsprogramma, International Military Education and Training (IMET). Via IMET hebben de militairen kunnen studeren op Amerikaanse militaire scholen en hun vaardigheden kunnen verbeteren, leiderschapskwaliteiten kunnen ontwikkelen en hun professionele netwerken kunnen uitbreiden.
Volgens het persbericht van de Amerikaanse ambassade hebben Suriname en de  Verenigde Staten een lange geschiedenis van militaire samenwerking. Er zijn in dat kader trainingen verzorgd over capaciteitsversterking, rampenbestrijding en humanitaire hulp en projecten uitgevoerd met als doel onder meer drugssmokkel tegen te gaan. Sinds 2006 is er ook een samenwerking met de US National Guard in de staat South Dakota.
  Tweet
 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname