VS ambassadeur en minister Volksgezondheid bespreken samenwerkingsmogelijkheden

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (VS), Karen Williams, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens het bezoek hebben de functionarissen inzichten met elkaar gedeeld over de samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van de volksgezondheid, onder andere hoe de COVID-19-problematiek aan te pakken.
De VS ambassadeur gaf aan dat de ambassade reeds betrokken is geweest in de strijd tegen dit virus door het beschikbaar stellen van een bedrag van US$ 250.000. De Amerikaanse regering staat nog steeds open om een bijdrage te blijven leveren als de Surinaamse regering een beroep op haar doet.
Verder stelde Williams dat de Amerikaanse ambassade strenge maatregelen heeft getroffen vanwege het COVID-19-gebeuren, waardoor ook haar activiteiten op een laag pitje staan. Zij is wel blij dat de regering toestemming heeft gegeven om Surinaamse diplomaten in de VS terug te halen naar hun land, waardoor ze meer stafleden heeft op de ambassade. Er zijn verder afspraken gemaakt over toekomstige missies.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald